Alege cel mai bun glucometru pentru acasa

Cel-mai-bun-glucometru

Diabetul este una dintre bolile ce afecteaza o mare parte a populatiei, iar consecintele acestuia pot fi devastatoare. Aceasta boala afecteaza persoane indiferent de varsta lor. O dieta echilibrata si o doza zilnica de miscare ar trebui sa constituie pictograma unei vieti echilibrate, dar din nefericire, diabetul zaharat „loveste” si persoanele care duc un trai cumpatat.

Glicemia si masuratorile de acasa

Cand vorbim despre aceasta boala necrutatoare, trebuie sa stim ca exista doua tipuri de diabet:

 1. Diabet zaharat de tip 1 (mai este numit si insulino-dependent);
 2. Diabet zaharat de tip 2

Mentinerea sub control a glicemiei este foarte importanta indiferent de tipul de diabet, iar pentru acest lucru este necesar sa avem la dispozitie un glucometru. Glucometrul este un aparat de masurat glicemia.

Glucometru pentru acasa ofera siguranta

Ca sa stiti cum sa alegeti cel mai bun glucometru pentru acasa trebuie sa aveti, mai intai, raspuns la urmatoarele trei intrebari:

 1. Ce fel de diabet zaharat aveti?
 2. Cate persoane bolnave de diabet se afla in aceeasi locuinta?
 3. Ce buget puteti aloca?

Glucometrele sunt aparate computerizate de mici dimensiuni ce au rolul de a masura concentratia de zahar din sange, iar rezultatul va fi afisat imediat pe un ecran. Acesta va masura valorile glicemiei folosind o picatura de sange recoltata dintr-un deget.

Glucometrele pot varia de la:

 • aparate simple ce masoare nivelul zaharului din sange si ne afiseaza rezultatele pe ecran
 • si pot ajunge pana la aparate complexe ce masoara si stocheaza valorile glicemiei in memoria aparatului. Cele care pot stoca mai multe valori sunt recomandate si pentru mai multi membri ai familiei care au aceasta afectiune.

Atunci cand alegem cel mai bun glucometru trebuie sa alegem un produs de marca, ce ne garanteaza ca aparatul a fost testat indelung inainte de a fi lansat pe piata si a fost certificat de catre organismele de referinta din domeniu. Este exact ca si in cazul achizitionarii unui tensiometru.

Companiile de renume au la dispozitie laboratoare si cercetatori ce lucreaza si testeaza vreme indelungata produsele, iar acestea sunt realizate intotdeauna din cele mai bune si mai rezistente ce ne asigura o folosinta indelungata a produsului.

 Printre cele mai bune marci de glucometre se numara Beurer si Accutrend

Bugetul trebuie calculat pe termen lung

Costul este inca un element la care trebuie sa fim atenti atunci cand ne cumparam glucometrul. Trebuie sa luam in considerare faptul ca nu numai costul aparatului trebuie luat in calcul. Este necesar sa ne gandim si la consumabile:

 • cat ne vor costa testele care sunt folosite si care sunt scumpe.
 • La fel pretul trebuie alocat buget si pentru acele sterile speciale care se utilizeaza pentru recoltarea picaturii de sange din deget. Daca sunt doua persoane in aceeasi locuinta cu aceasta afectiune, numarul de ace trebuie sa fie dublu, deoarece acul utilizat de catre o persoana nu se foloseste de catre a doua.

Nu trebuie sa uitam sa verificam daca testerele si acele pentru modelul glucometrului pe care il achizitionam se gasesc in cat mai multe magazine online sau farmacii.

Viteza de testare este un factor esential pentru cel mai bun glucometru, deoarece exista aparate ce vor afisa rezultatul aproape imediat, iar altele au un timp de afisare destul de lung. Desi diferentele nu sunt semnificative la prima vedere, glucometrul este un aparat ce se poate utiliza de mai multe ori pe zi iar un timp de testare cu cateva secunde mai scurt poate genera o economie importanta de timp.

Cel mai bun glucometru va afisa rezultatele intr-un interval de timp cuprins intre 5 – 10 secunde.

Designul aparatului este un element important pe care trebuie sa il luam in calcul. Deoarece glucometrul se foloseste cu ambele maini (cu o mana tinem aparatul, iar cu cealalta vom introduce testerul) acesta trebuie sa fie usor de prins si de manevrat.

In plus, odata cu avansarea in varsta vederea ne va fi din ce in ce mai scazuta, iar aparatul nostru trebuie sa aiba un display generoscu litere mari, clare si usor de distins. Un display mare ne va oferi posibilitatea de a consulta si data si ora la care s-au facut masuratorile, iar cele mai bune glucometre ne ofera un display ce se ilumineaza automat atunci cand afiseaza glicemia si se sting dupa o perioada de timp pentru a economisi bateria.

Glucometrele moderne sunt prevazute cu optiunea de a citi valorile cu voce tare, fapt ce va ajuta persoanele in varsta cu o vedere slaba.

Dimensiunile esantionului de sange sunt un factor foarte important in cazul alegerii unui glucometru. Deoarece masurarea glicemiei din sange se poate face multe ori pe zi (mai ales in cazul diabetului de tip 1), este necesar sa ne alegem un aparat care sa aiba un ac cat mai fin, iar cantitatea de sange sa fie cat mai mica.

Cu cat glucometrul este mai sensibil si foloseste mai putin sange, cu atat ne va fi mai usor sa ne masuram glicemia.

Ideale sunt glucometrele care au nevoie de mai putin de 0.5 ml de sange pentru a ne masura glicemia.

Acuratetea cu care aparatul ne va masura concentratia de zahar din sange este esentiala, iar pentru a ne asigura ca am cumparat cel mai bun glucometru acesta trebuie sa poarte certificarea unor institutii de renume.

Calibrarea automata este o functie ce nu trebuie sa lipseasca celui mai bun glucometru. Asa, dupa cum se stie, un glucometru trebuie sa fie calibrat pentru fiecare lot de testere, dar unele modele necesita introducerea unui cod sau descarcarea unei aplicatii pentru scanarea codurilor, iar introducerea gresita a acestor informatii ar putea duce la erori grave de masurare.

Stocarea datelor este foarte importanta. Daca suntem persoane obisnuite cu era digitala, atunci exista glucometre care stocheaza datele, adica valorile glicemiei. Cel mai bun glucometru va avea intotdeauna suficient de multa memorie pentru a stoca toate aceste masuratori, iar cele mai performante aparate pot memora intre 360 - 500 de valori ale glicemiei.

Unele aparate pot monitoriza media valorilor glicemiei pentru un interval de 7, 14 sau 30 de zile pentru a ne oferi o imagine de ansamblu a nivelului glicemiei.

Sunt ideale glucometrele care memoreaza atat valorile glicemiei, cat si data si ora la care acestea au fost masurate, iar valorile sunt prezentate defalcat: inainte si dupa mese, dimineata, seara sau dupa perioadele in care am depus efort fizic.

Cel mai bun glucometru ne va permite stocarea valorilor glicemiei pe termen lung prin intermediul unui port USB ce ne oferi posibilitatea sa memoram datele in calculator.

O lista completa a celor mai bune glucometre, insotite de recenzii, date tehnice si poze se afla aici

Accesoriile nu trebuie sa lipseasca celui mai bun glucometru. Acestea vor fi incluse in dotarea de serie si constau in:

 • ace sterile;
 • teste pentru glicemie,
 • solutii de control, etc.
Fiabilitatea este esentiala pentru un glucometru deoarece acesta este folosit foarte des. Aparatul va fi usor de transportat si rezistent in timp in fata uzurii.Printre cele mai bune glucometre se numara si cele de mai jos:
Accutrend Plus

Accutrend Plus

 • Este folosit pentru a masura glicemia, acidul lactic si colesterolul
 • Ecran LCD de mari dimensiuni si dozare sigura si precisa
 • Identificarea lotului de benzi de testare si reactivi usor de utilizat
 • Poate memora pana la 100 de rezultate pentru fiecare parametru
 • Timpii de masurare sunt de 12 secunde pentru glicemie, 60 secunde pentru acidul lactic si 3 minute pentru colesterol
 • Control al calitatii integrat
 • Pachetul contine glucometrul, manualul de utilizare si 2 baterii AA
EasyTouch GCU

EasyTouch GCU

 • Este folosit pentru a masura glicemia, acidul uric si colesterolul
 • Ecran LCD de mari dimensiuni
 • Multiple memorii pentru masuratori
 • Timpii de masurare sunt de 10 secunde pentru glicemie, 20 secunde pentru acidul uric si 150 secunde pentru colesterol
 • Pachetul contine glucometrul, manual de utilizare, stiloul pentru intepatura, 25 ace, 10 teste pentru glicemie, 2 teste pentru colesterol, 5 teste acid uric, 2 baterii AA
CareSens N

CareSens N

 • Ecran LCD de mari dimensiuni si mecanism automat de auto – codare
 • Necesita putin sange, iar rezultatul va afisat dupa numai 5 secunde
 • Memorie pentru 1000 masuratori (include data si ora)
 • Functie sonora
 • Permite marcarea valorilor glicemiei inainte si dupa masa
 • Garantia este de 5 ani
Accu Chek Noul Active

Accu Check Noul Active

 • Capat fotometric
 • Ecran LCD de mari dimensiuni si doua butoane pentru navigare
 • Masurarea glicemiei se face in 5 secunde
 • Memorie de pana la 500 de masuratori (include data si ora)
 • Permite salvarea datelor in calculator cu ajutorul unui cablu USB
 • Permite marcarea valorilor glicemiei inainte si dupa masa
 • Alarma vizuala si sonora, oprire automata, sistem de verificare dubla vizuala
 • Pachetul contine glucometrul, 35 ace sterile, 60 teste glicemie, intepator ace, geanta transport