Top cele mai bune hote dupa capacitatea de evacuare

top-hote-capacitate-evacuare

Unul dintre criteriile care sta la baza alegerii unei hote performante este acela al capacitatii de evacuare. Cu cat aceasta este mai mare, cu atat bucataria noastra va scapa mai repede de abur si fum. Acesta insa este un indicator ce trebuie calculat in functie de dimensiunea bucatariei.

Volumul bucatariei este obtinut prin calculul matematic al inmultirii a trei parametri:

  • inaltime,
  • lungime
  • latime.

Spre exemplu, pentru o bucatarie de 5 metri lungime, 5 metri latime si 3 metri inaltime vom avea un volum de 75 metri cubi.

Capacitatea celei mai bune hote este necesar sa fie de 10 ori volumul bucatariei pentru fiecare ora de gatit. Astfel, o hota performanta pentru bucataria din exemplul de mai sus va trebui sa aiba capacitatea de a evacua 750 mc / h.

De asemenea, trebuie sa tinem cont si de faptul ca atunci cand alegem sa utilizam o hota in modul de recirculare a aeruluicapacitatea de evacuare a aburului va fi mai mica cu circa 30%, datorita faptului ca aerul va fi trecut fortat printr-un filtru de carbon.

In cazul in care evacuarea aerului se face in mod natural, catre exteriorviteza de evacuare va fi influentata de:

  • diametrul tubului de evacuare
  • si de numarul de curbe pe care il are acesta.

Cu cat tubul de evacuare va avea un diametru mai mare si mai putine indoituri, cu atat aerul va fi evacuat mai usor iar bucataria noastra va fi aerisita mai repede.

Hota va trebui amplasata cat mai aproape de gura de evacuare, deoarece un traseu mai lung de 3 – 4 metri si care are mai mult de doua coturi va reduce capacitatea de evacuare a aerului.

Cei mai mult specialisti recomanda un traseu de cel mult 2 metri lungime si un tub de evacuare cu un diametru minim de 150 milimetri.

Atunci cand alegem o hota trebuie sa verificam daca aceasta respecta standardul european pentru calculul raportului ratei de evacuare a aerului. Marea majoritate a producatorilor europeni respecta standardul IEC EN 61591.

Rata de evacuare a aerului este calculata la capatul unui traseu de 2 metri de tubulatura, ce trebui sa includa in mod obligatoriu si un cot de 90 de grade.

Orice cercetare am realiza pentru legerea celei mai bune hote, nu trebuie insa sa abandonam datorita pretului sau al altui criteriu. Aceste aparate electrocasnice pot fi cumparate si in rate si de aceea puteti avea noroc sa va bucurati de cea mai buna hota si ieftina in egala masura, multumita achizitionarii in rate.

Astfel, nu putem alege o hota a unui producator necunoscut, deoarece aceasta nu prezinta garantia unor materiale de calitate, iar durata de viata poate fi foarte scurta. Este necesar sa alegem o hota a unui producator cu renume pe piata alectrocasnicelor, ce ne va oferi garantia unei functionari indelungate.

Cele mai bune hote intalnite pe piata, in prezent, in functie de capacitatea de evacuare a aerului sunt: