Top 3 cele mai bune hote Gorenje

Cele_mai_bune_hote_Gorenje

Gorenje este unul dintre cei mai buni producatori de hote aparut dupa cel de-al doilea razboi mondial. Fondata in 1950, compania a fost cunoscuta pentru inceput prin productia de utilaje agricole, iar in 1960 produsele firmei au inceput sa se diversifice, Gorenje incepand productia de sobe de carbuni si de masini de spalat.

Astazi, Gorenje este o marca de renume la nivel mondial, produsele sale fiind sinonime cu o calitate si o fiabilitate exceptionala.

Hotele sunt un produs foarte cautat de catre cei care gatesc si pun accent pe acest principiu.

Primele 3 locuri in top-ul hotelor Gorenje sunt detinute de urmatoarele modele:

  1. Gorenje WHT68AINB (momentan produsul este indisponibil)

Hota are o putere de 253 Wati, ceea ce ii asigura o capacitate de ventilare de 508 mc/h (prin extragere), iar randamentul maxim prin recirculare este de 430mc/h. Ea mai este denumita si hota turn. Modelul este dotat cu un sistem de ultima generatie de evacuare a aerului, ce ii permite sa evacueza aerul atat prin partea centrala, cat si prin partile superioare ale hotei. Este o hota performanta ce elimina aburul si fumul atat prin extragere, cat si prin recirculare.

Hota Gorenje WHT68AINB are 1 motor.

Optimizarea procesului de evacuare a aerului este asigurata de catre un senzor, ce detecteaza automat concentratia de abur si de fum din incapere si ajusteaza viteza ventilatorului, oprind functionarea hotei atunci cand este necesar.

Iluminarea plitei este importanta, datorita sursei suplimentare de lumina amplasate chiar deasupra aragazului. Becurile LED incorporate ne asigura o vizibilitate excelenta si sunt mult mai fiabile fata de becurile clasice.

Ajustarea vitezei de evacuare se face cu ajutorul unui selector cu trei trepte de viteza.

Intretinerea filtrului pentru grasimi este usoara, acesta fiind lavabil, astfel incat, grasimea ce se depune in urma orelor prelungite de gatire nu trebuie sa ne mai dea batai de cap.

Dimensiunile (l x L x A) de 9,5 x 60 x 45 cm o fac potrivita pentru spatii mai inguste, iar burlanul de evacuare de 150 mm asigura o buna evacuare a aerului.

Nivelul de zgomot este de 61 dB.

Design-ul este realizat pentru cei ce iubesc obiectele frumoase in bucataria lor.

In cazul in care bucataria este „inundata” de o cantitate mare de aburi, hota Gorenje WHT68AINB va cupla automat functia „Power boost” ce va evacua aburul intr-o perioada foarte scurta de timp, dupa care isi va continua functionarea in parametrii initiali.

Dezavantajul este reprezentat de consumul relativ mare de energie electrica (produsul este incadrat in clasa energetica B).

  1. Gorenje Ora Ito WHI943ORAW

Aceasta hota decorativa este destinata bucatariilor mai mari, datorita dimensiunilor sale (l x L x A) de 42,5 x 90 x 47 cm.

Hota are un singur motor, dar puterea acestuia (284 W) va evacua cu usurinta un maxim de 570 mc/h.

Evacuarea aerului se va face prin partea centrala si prin cea superioara, crescand astfel capacitatea de evacuare a aerului.

Functia Adapt Tech este prezenta si astfel, senzorul detecteaza automat cantitea de fum din bucatarie si programeaza functionarea aparatului in functie de acesta. In momentul in care nu mai este detectata nicio impuritate, hota se va opri automat.

Ajustarea vitezei ventilatorului se poate face cu usurinta, datorita celor trei trepte de viteza, ce ne permite alegerea celei mai bune optiuni.

Design-ul deosebit poarta tusa unui cunoscut designer francez, fapt ce a dus la un rezultat final: aceasta hota.

Nivelul de zgomot de 59 dB face functionarea hotei silentioasa si ne permite sa purtam discutii fara sa folosim un ton prea ridicat, cand aceasta functioneaza.

Controlul aparatului se face usor si precis, digital, datorita campurilor tactile de mare finete, iar afisajul LED de dimensiuni mari face posibila consultarea parametrilor de functionare ai hotei in orice moment.

Singurul dezavantaj exista datorita materialului din care este facuta hota si datorita culoarii acestuia. Inoxul alb permite depunerea amprentelor cu mare usurinta, iar culoarea deschisa face ca orice urma de grasime sa fie vizibila imediat.

  1. Gorenje WHGC963S4X

Desi are numai un singur motor, aceasta hota de perete, de tip insula este una dintre cele mai performante produse ale anului 2017.Este o hota performanta cu ventilare prin extragerea aerului din incapere sau prin recircularea lui.

Cu o capacitate maxima de evacuare a aburului de 625 mc/h, hota este prevazuta cu filtre de grasime detasabile, realizate din spuma poliuretanica, ce retin pana la 98% din grasime si impuritati.

Senzorul Adapt Tech este prezent, iar aceasta functie devine deja o dotare de serie pentru hotele Gorenje. Acesta va detecta nivelul de abur sau de fum din bucatarie si va ajusta automat turatia ventilatorului pentru o evacuare cat mai rapida a acestora. In momentul in care aerul din bucatarie este curat, va opri functionarea hotei.

Evacuarea aerului este usurata de prizele suplimentare de aer amplasate in partea superioara, astfel incat evacuarea aerului se va face prin partea centrala, de deasupra aragazului si prin partea de sus.

Gorenje WHGC963S4X este echipat cu un timer, ce ne ofera posibilitatea de a opri functionarea hotei dupa 10, 20 sau 30 de minute de functionare. Hota va porni automat din ora in ora si va reimprospata aerul timp de 5 minute.

In general, inoxul din care sunt realizate hotele ofera acestora durabilitate, dar retine cu usurinta amprentele, iar produsul va avea un aspect neplacut imediat cum va fi utilizat. Pentru a inlatura acest dezavataj, la modelul Gorenje WHGC963S4X inoxul este acoperit cu un film special TouchFree, ce previne depunerea amprentelor.

Nivelul de zgomot este mai ridicat, la capacitate maxima, atingand 69 dB, dar la nivel minim vorbim de 53dB, ceea ce inseamna un zgomot perfect in timpul functionarii.

Dezavantajul acestei hote este legat de consumul de curent electric care nu este totusi cel mai mic posibil, hota fiind incadrata in clasa energetica B.

 

  • pret
  • design
  • Performante
  • Putere de aspiratie
4.8