Tocatorul resturi vegetale Bosch AXT 25 TC

Tocatorul resturi vegetale Bosch AXT 25 TC

Orice gradina este oaza noastra de relaxare. De aceea, trebuie sa ne asiguram din timp ca avem toate ustensilele necesare intretinerii unei gradini, indiferent de dimensiunea ei.

Tocator de crengi electric Bosch AXT 25 TC, gradinarul perfect

Folosirea unui tocator de resturi vegetale, electric este mult mai eficienta fata de taierea arborilor sau a crengilor din curte prin diferite mijloace. Acest lucru ne va ajuta sa terminam mai repede treaba din gradina, dar trebuie sa fim atenti ca cel mai bun tocator de resturi vegetale sa fie potrivit nevoilor noastre. Acest aspect este determinat de suprafata pe care o avem de ingrijit si de cantitatea de resturi vegetale care trebuie indepartate, in special primavara.

Tocatorul de crengi Bosch AXT 25 TC este unul dintre tocatoarele electrice, de crengi, compacte, de putere mare, ce nu va ocupa spatiu excedentar atunci cand nu este folosit. Acesta este tocatorul pe care il recomandam in aceasta luna de primavara.

Bosch AXT 25 TC este foarte usor de asamblat datorita instructiunilor ce contin mai multe poze, iar utilizarea acestuia se face usor datorita palniei de incarcare  si a unui panou de comanda simplu.

Putere si curatenie in gradina

Dimensiunile aparatului sunt creionate de un motor puternic cu inductie (2500 wati) ce il face eficient in lupta cu marea majoritate a crengilor sau a deseurilor lemnoase din curte.

Aceasta eficacitate se datoreaza sistemului de ultima generatie „Turbine – Cut”, ce poate procesa si cel mai dur material si are o viteza de tocare remarcabila. De asemenea, sistemul previne blocarea mecanismului chiar si in cazul in care tocam lemn foarte tare.

Sistemul folosit de acest tocator de crengi Bosch AXT 25 TC este total diferit fata de mecanismul de tip concasor folosit de alte tocatoare de vegetatie, iar blocarea sistemului este scoasa din discutie datorita faptului ca resturile de vegetatie sunt evacuate prin centrul turbinei de taiere.

Turbina conica are 8 lame puternice cu ajutorul carora sunt maruntite resturile, mecanismul fiind asemanator cu cel al masinilor de tuns iarba. Vegetatia este taiata de cutitele rotative iar acestea coboara prin centrul turbinei si sunt evacuate in sacul colector.

Turbina poate fi accesata destul de usor pentru curatare si mentenanta.

Tocatorul Bosch AXT 25 TC foloseste un sistem de atragere a resturilor automat si silentios. Aceasta nu inseamna ca aparatul nu va face zgomot, dar aceste va fi destul de redus in comparatie cu cel generat de alte produse (o treime din nivelul de zgomot produs de alte tocatoare de vegetatie).

Nivelul de zgomot este destul de mic (89 dB), iar acest lucru se datoreaza faptului ca lamele nu se misca la o turatie foarte mare.

Lamele puternice sunt din otel de cea mai buna calitate si sunt garantate pentru o durata mare de functionare si pot toca cu usurinta si materiale dure, avand o capacitate de maruntire de pana la 230 kg/h. Acest lucru inseamna ca tocatorul va fi suficient pentru gradini de marime mica sau mijlocie.

Tocatorul poate procesa cu cea mai mare usurinta ramuri cu un diametru de pana la 45 milimetri, fapt ce este mai mult decat suficient pentru marea majoritate a plantelor si a ramurilor prezente in gradina noastra.

Capacitatea  sacului colector de resturi este foarte mare pentru un tocator de vegetatie din clasa lui: 53 de litri. Tocatorul Bosch AXT 25 TC este prevazut cu un mecanism de blocare de ultima generatie ce include un buncar detasabil, fapt ce face ca manipularea si depozitarea materialului maruntit sa fie simpla si sigura.

Siguranta utilizatorului este pusa pe primul plan de catre producatorul german. Mecanismul de taiere este acoperit pentru a oferi o protectie cat mai mare, iar sistemul de blocare patentat de catre Bosch previne pornirea accidentala si permite accesul in siguranta in interiorul aparatului.

Functia de siguranta este completata si de faptul ca tocatorul va porni numai atunci cand este montata caseta de colectare a resturilor vegetale.

Depozitarea Bosch AXT 25 TC se face foarte usor datorita faptului ca partea superioara este demontabila si poate fi plasata in interiorul tocatorului. Buncarul detasabil ne ofera o economie de spatiu de 30% fata de predecesorul sau, tocatorul avand in acest caz o inaltime de numai 67 centimetri.

Panoul de control este amplasat in partea superioara si este foarte usor de accesat si de operat, datorita controalelor tactile si a functiei „puls”.

Sistemul PULS este folosit numai in rarele (si improbabilele) cazuri in care tocatorul se va opri, iar acesta este responsabil cu schimbarea sensului de rotatie al turbinei de taiere pentru a debloca aparatul.

Marimea compostului produs de aparat poate fi o problema in cazul in care ne dorim ca acesta sa fie folosit ca material pentru ingrasamant al solului, deoarece marimea resturilor tocate este destul de mare.

Designul aparatului este desprins parca din filmele viitorului si il scoate in evidenta indiferent de locul unde acesta se va afla. Silueta supla si distinsa in acelasi timp il face foarte usor de manevrat deoarece poate fi introdus si in locuri unde vegetatia este foarte deasa.

Plasticul si metalul folosit la realizarea aparatului sunt de cea mai buna calitate si ofera tocatorului de crengi o rezistenta mare la uzura, oferindu-ne o fiabilitate ce este mult peste medie.

Greutatea de 30.5 kilograme ne poate parea destul de mare, dar transportul tocatorului Bosch AXT 25 TC se face relativ usor datorita celor doua roti de mari dimensiuni cu care este prevazut.

Alimentarea tocatorului de crengi Bosch AXT 25 TC se face la reteaua de curent electric iar cablul in lungime de 6 metri ne ofera suficienta libertate pentru a deplasa aparatul oriunde ne dorim.

Puncte forte:

  • Motor puternic;
  • Sistem de taiere inovator:
  • Dimensiuni reduse;
  • Nivel de zgomot scazut;
  • Poate procesa si crengi mai groase;
  • Depozitarea este facila datorita dimensiunilor reduse

Puncte slabe:

  • Pret de achizitie destul de mare;
  • Deplasarea tocatorului poate fi dificila daca relieful este accidentat