Tensiometrul Sendo Advance 3 simplu si usor de utilizat

Tensiometru Sendo Advance 3

Hipertensiunea este una dintre principalele cauze de deces din Romania. Aritmiile ce isi pot face aparitia trebuie tinute sub un control strict, deoarece daca nu sunt detectate la timp pot conduce la infarct sau atac celebral.

Simplitatea moderna de masurare a tensiunii cu tensiometrul Sendo Advance 3

Daca acum cativa zeci de ani metodele de masurare ale tensiunii erau greoaie, astazi si-au facut aparitia tensiometrele inteligente, ce masoara tensiunea si valorile aritmiilor cu o precizie foarte mare.

Unul dintre cele mai moderne este tensiometrul Sendo Advance 3. Acest aparat este certificat medical de catre Societatea Europeana de Hipertensiune (ESH), fapt ce ofera utilizatorilor siguranta ca beneficiaza de cele mai bune produse, testate conform ultimelor exigente in vigoare.

Sendo Advance 3 este unul dintre cele mai rezistente tensiometre de pe piata romaneasca. Fiabilitatea acestuia, combinata cu precizia ridicata a masuratorilor il face un produs imbatabil.

Se poate manevra cu ajutorul unui singur buton, iar acesta ii ofera o mare usurinta in utilizate.

Acest produs beneficiaza de nu mai putin de 40 de ani de teste desfasurate de cercetatorii japonezi, lucru ce a dus la aparitia tehnologiei HIRA, special elaborata pentru a depista bataile neregulate ale inimii.

Tensiometrul Sendo Advance 3 clasifica si ajuta sa preintampini

Astfel, fiecare bataie neregulata a inimii este memorata de catre aparat, iar atunci cand se inregistreaza sapte valori masurate tensiometrul Sendo Advance 3 o va clasifica intr-unul dintre cele patru niveluri de gravitate cu care a fost prevazut. Acestea sunt:

 • Nivelul 0: complet sanatos;
 • Nivelul 1: batai anormale ale inimii in mod ocazional. Se recomanda monitorizarea acestora cu atentie;
 • Nivelul 2: nivel ridicat al aritmiilor. Este recomandata consultarea unui medic specialist;
 • Nivelul 3: este un nivel periculos, ce nu trebuie ignorat. Este recomandata o consultatie medicala de urgenta pentru a stabili impreuna cu medicul ce pasi trebuie urmati si daca este nevoie de medicatie, care este cea optima pentru dumneavoastra.

Corectitudinea masuratorilor incepe cu senzorii speciali pe care ii detine tensiometrul Sendo Advance 3, senzori ce ne anunta:

 • daca manseta a fost amplasata corect / incorect. Astfel, este eliminata din start una dintre principalele cauze ale erorilor de masurare.
 • daca ne miscam in timpul masuratorii, fapt ce va elimina cu siguranta orice eroare umana de masurare.

Tensiometrul poate fi folosit fara probleme si de catre persoanele alergice, deoarece manseta este realizata din materiale non alergice (ce nu au incompozitie latex sau alte metale periculoase), iar consistenta moale nu provoaca nicio senzatie de disconfort atunci cand este amplasata pe brat.

Manseta este versatila si poate fi folosita de persoane cu o circumferinta a bratului cuprinsa intre 22 – 32 centimetri. Daca dimensiunea acesteia nu este suficienta, producatorul japonez va inlocui manseta standard gratuit (in limita stocului disponibil), cu o alta cu dimensiuni intre 31 – 45 centimetri).

Din pacate, tensiometrul Sendo Advance 3 nu poate fi folosit decat de o singura persoana, deoarece nu are decat o singura memorie. Aceasta retine cu usurinta pana la 90 de valori ale tensiunii masurate, fapt mai mult decat suficient pentru a avea un istoric actualizat al tensiunii noastre.

Afisajul este prevazut cu litere mari, usor de urmarit chiar si de catre persoanele in varsta:

 • in partea superioara este afisata valoarea sistolei;
 • in mijloc avem afisata valoarea diastolei;
 • in partea de jos vom gasi valorile pulsului.

Tensiometrul Sendo Advance 3 poate fi alimentat

 • printr-un adaptor special de la priza.
 • In cazul in care suntem departe de reteaua de alimentare cu energie electrica nu trebuie sa ne ingrijoram foarte tare, deoarece aparatul poate fi alimentat si cu patru baterii de tip AA.

Cutia de protectie a tensiometrului ne asigura ca aparatul va fi intact chiar daca acesta este supus unor socuri (scapat din greseala, lovit). Aceasta este realizata din spuma poliuretanica imbracata in piele, ce ne ofera o cutie eleganta, ce poate fi utilizata in orice ocazie.

Coletul in care soseste aparatul trebuie sa contina in mod obligatoriu:

 • aparatul;
 • manseta;
 • adaptorul pentru priza;
 • patru baterii alcaline AA;
 • cutia de protectie;
 • certificatul de garantie;
 • instructiunile de utilizare (in limba romana).

Culorile Tensiometrul Sendo Advance 3 sunt alb cu verde.