Laptop Gaming performant Dell Inspiron 7577

Dell-Inspiron-7577

Gaming-ul triumfa in statisticile din 2018. Acest top a adus cu sine vanzari rapide si cantitative pentru orice electronica ce faciliteaza accesul rapid la gaming. Laptopurile de gaming au inceput sa fie din ce in ce mai folosite datorita portabilitatii si a autonomiei mari a bateriei.

Laptopuri pentru toate nivelurile de joc si afaceri

Concurenta mare din domeniul laptop-urilor – fie ca acestea sunt pentru business sau de gaming – face ca producatorii sa scoata pe piata noi generatii de laptopuri la intervale de timp scurte, cu caracteristici substantial imbunatatite.

Performanta prin Dell Inspiration 7577 intr-un design de joc

Atentia poate fi indreptata catre un laptop de gaming creat special pentru rezistenta. Acesta este Dell Inspiration 7577.

Laptopul de gaming Dell Inspiron 7577 este unul dintre laptopurile de gaming ce ne ofera cea mai buna performanta la un pret decent si isi propune sa corecteze deficientele generatiei anterioare (seria 7567) ce pacatuia prin lipsa unui panou IPS mai mare si un avea un design deficitar.

La prima vedere cele doua generatii de laptopuri par identice, dar exista mici diferente care merita mentionate. Dell Inspiron 7577 este mai subtire si are o greutate mai mica (doar 2.65 kilograme) iar materialele din care este realizat sunt diferite.

Carcasa exterioara este dintr-un plastic foarte dur ce imita aluminiul, iar partea interioara este dintr-un material rezistent la uzura.

Chiar daca capacul este realizat dintr-un material dur exista un anumit grad de deformare atunci cand vom apasa pe mijlocul capacului, dar acesta este mai mult un rezultat al sistemului de prindere ce foloseste o singura balama.

Acest sistem de prindere ofera laptopului o deschidere lina si fara probleme si ne permite sa il deschidem cu o singura mana.

Procesorul i7 – 7700 HQ Kaby Lake cu patru nuclee la 2800 MHz se ocupa de cele mai multe sarcini zilnice. Acesta ne permite sa avem deschise mai multe taburi in acelasi timp si nu ne incetineste activitatea de zi cu zi (navigarea pe internet, utilizarea softurilor din pachetul Office, etc…).

Editarea video este o adevarata placere cu ajutorul procesorului i7 deoarece ne permite sa ne manifestam creativitatea fara sa avem parte de limitari ale puterii de calcul ce apar la procesoarele i3 sau i5.

Cel mai important lucru ramane faptul ca Dell Inspiron 7577 este un laptop destinat iubitorilor de jocuri, iar procesorul puternic ne permite sa jucam fara probleme si cele mai noi jocuri fara sa avem „lag” sau fragmentari ale imaginii.

Un procesor de ultima generatie nu poate fi complet fara sa aiba sustinerea unei memorii RAM puternice si de calitate.

Cei 16 GB RAM DDR4 cu o frecventa de 2400 MHZ ofera un sprijin puternic procesorului si permit desfasurarea rapida a „ostilitatilor”. Cu toate acestea, ar fi fost mai potrivit pentru un laptop de gaming o memorie de 32 GB.

Dislayul de 15.6 inch ne ofera o rezolutie exceptionala: UHD 4K (cu o rezolutie de 3840 x 2160). Dupa cum se stie gamerii pasionati petrec foarte multe ore in fata laptopului iar Dell Inspiron 7577 ofera o protectie a ochilor printr-un strat Anti Glare ce va atenua efecul radiatiei albastre emis de catre monitor.

Conectica Dell Inspiron 7577 atinge un nivel inalt

In partea stanga sunt pozitionate:

 • portul RJ 45;
 • un port USB 3.0;
 • un port LAN;
 • cititorul de carduri (SD si MMC).

In partea dreapta gasim:

 • doua porturi USB;
 • portul HDMI;
 • jack-ul audio de 3.5 mm;
 • portul USB – C cu suport pentru Thunderbold 3.

Tastatura ergonomica poate fi utilizata si noaptea fara sa avem nevoie de o sursa de lumina deoarece beneficiaza de iluminare de fundal pentru fiecare tasta in parte. Culoarea rosie a acesteia o face vizibila cu usurinta. Tastele au o „textura” mai dura.

Textura incomoda se regaseste si la touchpad, dar disconfortul nu este atat de pronuntat deoarece acesta este folosit mult mai rar.

Si pentru ca tot am discutat de touchpad trebuie mentionat faptul ca utilizarea acestuia este destul de greoaie datorita timpului mare de raspuns. Gesturile tipice, cum ar fi folosirea a doua degete pentru a derula imaginea sau pentru a face click dreapta sunt destul de greu detectate si este necesar sa le repetam de mai multe ori.

Stocarea se face pe un hard disk cu o capacitate de 1 TB (cu o viteza de 5400 rotatii pe minut) si un SSD de 512 GB. Prezenta SSD-ului este un mare avantaj deoarece ne permite instalarea sistemului de operare al softului pe un mediu rapid. Acesta faciliteaza deschiderea aproape instantanee a calculatorului si executarea programelor foarte rapid.

Hard disk-ul este folosit pentru a stoca jocurile si albumele cu poze ale familiei, iar capacitatea mare a acestuia ne ofera o libertate mare de actiune.

Placa video dedicata nVidia GeForce GTX 1060 de 6 GB DDR 5  a lui Dell Inspiron 7577 ne ofera cele mai bune performante si o functionare silentioasa a laptopului. Chiar si atunci cand aceasta este fortata la maxim ventilatoarele nu ne deranjeaza foarte tare datorita tehnologiei Max – Q cu care este prevazuta.

Cele doua difuzoare ne ofera un sunet clar si puternic, ce este in masura sa acopere o camera intreaga. Inaltele si bass-ul sunt puternice si bine definite, dar sunetul poate deveni destul de abraziv in anumite conditii.

Intretinerea si upgrade-ul laptopului de gaming Dell Inspiron 7577 sunt foarte usor de realizat, deoarece acesta ne ofera un acces facil la marea majoritate a dispozitivelor interne. Tot ce avem de facut este sa desurubam un surub si sa indepartam masca de plastic.

Laptop-ul nu are din pacate unitate optica, iar camera video este HD.

Placa LAN, cardul wi-fi si functia bluetooth nu au cum sa lipseasca.

Securitatea datelor este protejata de un cititor de amprenta de ultima generatie.

Dimensiunile Dell Inspiron 7577 sunt de 389 x 24.95 x 274.7 milimetri iar greutatea este de 2.65 kilograme.

Puncte forte:

 • Procesor puternic i7;
 • Prezenta unui SSD de 512 GB ce permite pornirea rapida;
 • Functionare silentioasa;
 • Display 4K;
 • Placa video performata;
 • Difuzoare puternice cu un sunet clar;

Puncte slabe:

 • Design rudimentar;
 • Testura tastelor este dura;
 • Touchpad-ul are o sensibilitate destul de slaba;
 • Pret de achizitie ridicat;
 • Nu are unitate optica;