Hota Heinner XCH – 450S, traditie pentru iubitorii comenzilor simple

Hota Heinner XCH – 450S traditie pentru iubitorii comenzilor simple

Cand aveti o bucatarie mica si cocheta si vreti sa profitati la maxim de beneficiile unei hote puteti apela la nume cunoscute in piata de electrocasnice.

Heinner este o marca recunoscuta pentru aparatele electrocasnice calitative, ieftine si durabile. Acest lucru a devenit o obisnuinta si in domeniul hotelor, iar modelul Heinner XCH – 450S este un adevarat reper in domeniu, ce ne ofera calitatea austriaca pentru un cost potrivit pietei din Romania.

Desi designul nu este punctul forte al acestei hote, acest lucru este mai putin important, deoarece raportul calitate / pret este de necombatut.

Cel mai mare avantaj oferit de hota Heinner XCH – 450S este faptul ca este prevazuta cu doua motoare de 80 de wati fiecare. Acestea asigura o capacitate sporita de evacuare a aerului, ce este cuprinsa intre 219 – 347,4 metri cubi / ora de aer evacuat. Aceasta ne ofera posibilitatea de a utiliza un singur motor al hotei daca cantitatea de abur din bucatarie nu este foarte mare.

Hota este confectionata din tabla vopsita in alb (spatele hotei si partile laterale) si inox pentru partile vizibile, fapt ce ii sporeste distinctia si o face potrivita pentru orice tip de bucatarie.

Ventilatorul hotei Heinner XCH-450S este controlat de un comutator cu trei trepte de viteza, lucru ce ne ajuta sa reglam cantitatea de aer evacuat, in functie de necesitatile de moment.

Iluminarea hotei asigura lumina deasupra plitei printr-un bec de tip led cu o putere de 2,5 wati, fapt ce reduce consumul de energie electrica si creste durata de viata a becului. Din pacate, lumina nu va fi uniforma pe toata suprafata plitei, iar produsul este incadrat in clasa G in ceea ce priveste eficienta iluminarii.

Motorul este protejat de doua filtre metalice pentru grasime, ce sunt eficiente si usor de intretinut. Acestea pot fi spalate sub un jet puternic de apa sau in masina de spalat, iar clasa C in ceea ce priveste eficienta acestora ne ofera o imagine suficient de clara asupra performantei sistemului de filtrare.

Trebuie insa, sa fim atenti sa nu utilizam substante de curatare corozive pentru a spala filtrele, pentru a nu deteriora metalul din care sunt realizate acestea.

Controlul hotei Heinner XCH-450S se efectuteaza cu ajutorul a cinci butoane mecanice de tip push-up, amplasate in partea centrala a hotei. Acestea sunt mari, usor de utilizat si sunt folosite pentru:

  • Pornire / oprire;
  • Activarea functiei de iluminare;
  • Setarea celor trei trepte de viteza ale ventilatorului (mica, medie si mare).

Vizorul de sticla amplasat pe toata lungimea hotei are rolul de a dirija jetul de aer aspirat catre motoare, pentru ca acesta sa poata fi evacuat mai usor.

Aerul poate fi evacuat atat in plan orizontal, cat si in cel vertical, datorita unui capac ce va fi folosit pentru a obtura iesirea nefolosita.

Hota Heinner XCH – 450S poate fi folosita atat pentru evacuarea aerului cat si pentru recircularea acestuia. Acest lucru se realizeaza insa destul de dificil, deoarece este necesar sa manevram o maneta situata in interiorul aparatului ce va schimba sensul de evacuare al aerului.

Daca dorim sa folosim hota pentru recirculare, nu trebuie sa uitam sa achizitionam filtrele de carbon ce vor ajuta la purificarea aerului, insotite de un deflector de aer.

Hota dispune de o valva montata la iesirea spre burlanul de evacuare ce nu permite patrunderea accidentala a insectelor.

Desi puternica si fiabila, principalul minus al produsului este consumul mare de energie electrica, hota fiind incadrata in clasa energetica F.

Nivelul de zgomot depinde foarte mult de treapta de viteza selectata. Astfel, acesta poate fi de 64, 66 sau de 70 dB. Ultimul fiind un nivel destul de mare pentru o hota moderna.

Dimensiunile de (l x L x A cm) 15 x 60 x 50 fac ca hota Heinner XCH – 450S sa fie un produs compact, destinat bucatariilor mici si medii.

Garantia hotei respective poate ajunge la 36 de luni.

 

  • Performante
  • Pret
  • Putere de aspiratie
  • Design
4.5