Cele mai bune soundbaruri ale lunii iulie

Cele mai bune soundbaruri ale lunii iulie

Divertismentul se contopeste cu termenul de timp liber. Tehnologia primeaza, mai ales cand discutam despre aparatele folosite pentru o imagine cat mai clara, iar acest lucru trebuie sa fie insotit intotdeauna de un sunet puternic si clar.

Soundbarul si calitatea sunetului din prezent

Una dintre cele mai bune companii in domeniul soundbar-urilor este Bose, iar calitatile acestor produse ies in evidenta chiar daca preturile acestora sunt mai ridicate fata de medie, iar designul elegant le scoate in evidenta oriunde s-ar afla.

Bose SoundTouch 120 este unul dintre cele mai bune soundbar-uri ale companiei si se remarca prin puterea sunetului si prin linia constructiva compacta fara insa a sacrifica calitatea sunetului. Calitatea high – tech a difuzoarelor (cu o putere totala de 120 W) ne ofera un sunet clar si un bas profund ce ne vor aduce in casa personajele de pe ecran.

Bose-SoundTouch-120

Bose-SoundTouch-120

Daca va intrebati de unde vine denumirea SoundTouch, este important sa aflati ca aceasta reprezinta de fapt combinatia dintre un sistem special, un adaptor pentru muzica si sistemul CineMate.

Sistemul Bose SoundTouch 120 foloseste tehnologia TrueSpace ce ne ofera un sunet clar si puternic si creeaza efectul de surround, iar faptul ca acesta poate fi conectat prin intermediul wi – fi cu mai multe device-uri ne ofera portabilitate si autonomie, deoarece soundbar-ul poate fi pozitionat oriunde ne dorim.

Secretul unui sunet puternic este pozitia celor cinci difuzoare, care sunt pozitionate perfect pentru a ne oferi o senzatie de spatialitate si volum. Bose SoundTouch 120 este unul dintre cele mai bune soundbaruri si beneficiaza de cinci difuzoare:

 • Doua difuzoare pentru medii, ce asigura un sunet clar, puternic si tonifiant;
 • Un difuzor pentru bass (insotit de tehnologia Acoustimass ce imbunatateste bassul cu frecvente joase);
 • Doua difuzoare pentru inalte.

Desi Bose isi uimeste intotdeauna clientii cu designul inovativ al produselor, Bose SoundTouch 120 pastreaza linia eleganta si clasica a modelelor precedente, dar asemanarile cu modelele anterioare se opresc aici.

Una dintre inovatiile celor de la Bose este functia Adaptiq ce ne ajuta la reglarea automata a volumului in functie de marimea camerei in care este asezat soundbarul.

Aceasta face practic o analiza amanuntita a dimensiunilor si a formei camerei (cu ajutorul unui microfon incorporat) unde este amplasat soundbar-ul si calibreaza sistemul astfel incat sunetul va fi indreptat cu o precizie chirurgicala catre anumite zone din camera.

Astfel, sunetul ne va inconjura si ne va oferi senzatia ca suntem parte integranta a filmului pe care il vizionam.

Conectivitatea este unul dintre punctele forte ale acestui soundbar. Desi are cinci porturi HDMI si un port Ethernet, Bose SoundTouch 120 poate fi conectat cu absolut orice dispozitiv prin intermediul functie Bluetooth.

Melodiile preferate pot fi ascultate si prin intermediul retelei wi – fi de acasa sau folosind aplicatia gratuita SoundTouch. De exemplu, modulul „Party” al acestei functii ne permite crearea unor liste cu melodiile preferate.

Aceasta aplicatie ne va permite sa controlam soundbar-ul prin intermediul telefonului mobil, dar pentru aceasta este necesar sa avem un cont.

In afara de cele descrise mai sus, soundbarul Bose SoundTouch 120 ne mai ofera si alte metode de conectivitate:

 • Un port de 3.5;
 • Un port analog in;
 • O intrare optica;
 • O intrare digitala.

Partea interesanta este ca toate aceste porturi sunt amplasate pe o mica consola de control separata de soundbar si ne ofera posibilitatea de a conecta orice televizor, player blue – ray, consola de jocuri sau chiar cutia furnizata de operatorul nostru de cablu.

Tot ceea ce avem de facut este sa conectam televizorul pe o intrare HDMI iar Bose SoundTouch 120 va face restul.

Una dintre cele mai interesante caracteristici ale Bose SoundTouch 120 este aceea ca se poate conecta cu mai multe difuzoare, iar reteaua astfel creata ne va oferi muzica dorita oriunde ne vom deplasa.

Folosind o scara de la 1 la 10, Bose SoundTouch 120 a obtinut din partea specialistilor nota 7 pentru efectul de surround realizat, dar acest lucru a depins foarte mult si de tipul de sursa audio redat.

Dimensiunile Bose SoundTouch 120 sunt reduse in comparatie cu sunetul oferit, avand dimensiunile de 86 x 431 x 80 centimetri.

Puncte forte:

 • sunet clar si puternic;
 • prezenta unui subwoofer;
 • conectivitate buna;
 • calibrare foarte precisa a sunetului
 • beneficiaza de ajutorul sistemului Cinemate.

Puncte slabe:

 • pret ridicat.

Yamaha YSP – 2700

Un alt soundbar ce ne-a captat atentia in aceasta luna este al unui producator japonez: Yamaha YSP – 2700.

Acest model a fost creat special pentru a ne demonstra ca un soundbar poate rivaliza cu performantele unui sistem 4.1 sau 5.1, iar acest lucru este scos in evidenta de tehnologia speciala folosita pe catre producatorul japonez.

Acesta foloseste un sistem special de fascicule de sunet directionate in mod egal catre toate colturile camerei, iar efectul surrond obtinut ne plaseaza astfel in centrul actiunii.

Yamaha-YSP-2700

Yamaha-YSP-2700

Soundbarul Yamaha YSP – 2700 iese in evidenta prin cela 16 difuzoare (cu o putere totala de 107 W) cu care este prevazut, la care se adauga un subwoofer pentru bas, iar aceasta setare inlocuieste cu succes sunetul redat de un sistem 7.1 clasic.

Cei 944 milimetri lungime ai soundbar-ului ne indica ca acesta este mai degraba potrivit pentru un televizor SMART de mari dimensiuni, dar acest lucru este oarecum „indulcit” de designul cu muchii inclinate si cu finisaje atent realizate.

Plasticul din care este realizata carcasa Soundbarului Yamaha YSP – 2700 preia insa cu foarte mare usurinta amprentele, iar pentru indepartarea acestora ne trebuie indemanare si rabdare, deoarece acesta se curata mai greu.

Piciorusele reglabile cu care erau dotate modelele anterioare au disparut, soundbar-ul putand in prezent sa fie asezat direct pe mobila. Daca simtim insa nevoia sa suspendam aparatul la cativa centimetri inaltime, putem folosi cei doi suporti oferiti de catre producator.

Lipsa infrarosiilor este una dintre problemele cele mai mari, dar acest lucru este suplinit de posibilitatile infinite de conectivitate oferite de soundbarul Yamaha YSP – 2700:

 • 3 HDMI (3 porturi in si un port out, compatibile HDCP 2.2 si 4K);
 • 1 Digital Optic;
 • 1 Digital Coaxial;
 • 1 Analog Audio;
 • O iesire pentru subwoofer.

Este remarcabil faptul ca atunci cand sunetul este oprit, toate intrarile HDMI sunt transferate automat catre televizor.

Exista si anumite porturi „de serviciu” alcatuite din:

 • USB;
 • o intrare destinata microfonului;
 • un conector special pentru subwoofer-ul cu o putere de 75 W (acesta este destinat numai situatiilor exceptionale, deoarece subwoofer-ul se conecteaza wi – fi cu soundbar-ul).

Posibilitatea de conectivitate fara fir nu poate lipsi unui soundbar modern, iar Yamaha YSP – 2700 poate fi conectat cu alte dispozitive prin wi – fi, bluetooth si Airplay.

Airplay nu va functiona insa in cazul in care redam muzica folosind o biblioteca iCloud datorita pieselor protejate, insa va functiona la parametrii deosebiti in aplicatia speciala de muzica a iOS.

Daca ne dorim un streaming audio in mai multe camere va trebui sa folosim aplicatia MusicCast (ce este disponibila atat pentru Android, cat si pentru iOS), iar acest lucru ne ofera posibilitatea de a controla soundbar-ul Yamaha YSP – 2700 cu ajutorul telefonului mobil, fara a mai folosi telecomanda inclusa in pachet.

MusicCast accepta orice servere media sau dispozitive speciale de tip bluetooth sau Spotify Connect.

Pentru a beneficia de un sunet impecabil este necesar sa configuram setarile soundbar-ului, iar acest lucru se realizeaza cu ajutorul microfonului de configurare ce va fi amplasat la inaltimea optima de ascultare.

Tot ce avem de facut este sa pornim programul de setare si sa iesim din camera pentru a nu perturba propagarea undelor sonore. Acest proces dureaza aproximativ trei minute si poate seta pana la trei configuratii diferite pentru mai multe pozitii de ascultare.

Yamaha YSP – 2700 reuseste sa obtina un echilibru aproape perfect intre bara de sunet si subwoofer. Cross-overul este aproape nedectabil, iar bass-ul este echilibrat si nu domina incaperea.

Sunetul poate fi reglat in functie de ceea ce urmarim la televizor:

 • Sci – Fi, Spectacol si Aventura pentru filme;
 • Concert, Jazz Club si Music Video pentru muzica;
 • Joc, Drama, Sport si Talk Show pentru emisiunile de divertisment.

Singurul dezavantaj mai mare al Yamaha YSP – 2700 apare in cazul in care ne indepartam prea mult de pozitia ideala de ascultare, lucru ce va reduce calitatea efectului surround.

Dimensiunile Yamaha YSP – 2700 sunt de 944 x 51 x 295 x 297 x 307 iar greutatea este de 13.1 kilograme.

Puncte forte:

 • calibrare precisa a sunetului;
 • numar mare de difuzoare;
 • efect surround de exceptie;
 • prezenta unui subwoofer;
 • conectivitate buna;

Puncte slabe:

 • pret mare de achizitie;
 • dimensiunile mari nu il fac potrivit pentru un televizor normal;
 • retine foarte usor amprentele;