Cele mai bune frigidere ale lunii mai 2018

cele mai bune frigidere ale lunii mai 2018

Frigiderul este electrocasnica indispensabila oricarei familii. De mult timp nu ne-am mai gandit la momentele in care alimentele erau pastrate fara frigider. Ne lovim de aceste probleme cand este o pana de curent electric pentru o perioada mai lunga.

Daca vreti sa alegeti o astfel de electrocasnica noua, atunci va recomandam cele doua frigidere descrise mai jos.

Frigidere optime pentru produse proaspete

Gorenje R6192FW

Gorenje R6192FW

Frigiderul Gorenje R6192FW este unul dintre cele mai noi produse ale producatorului sloven de aparatura electrocasnica. Acesta se remarca inca de la prima vedere prin silueta supla si eleganta si materialele premium din care este realizat.

Chiar daca nu are decat o singura usa, Gorenje R6192FW ne-a atras atentia datorita simplitatii in utilizare si al unei fiabilitati deosebite.

Posesor al unui singur compresor, frigiderul Gorenje R6192FW ne pune la dispozitie un volum de 368 litri, suficient pentru o familie formata din trei-patru persoane, dar marele minus al acestui frigider este faptul ca nu dispune de un congelator.

Desi la alegerea unui frigider este recomandat sa masuram cu atentie locul unde acesta va fi amplasat, usa reversibila a frigiderului ne va scuti de grija deschiderii acesteia. Sistemul special de balamale ne va permite deschiderea usii in directia in care ne dorim (la stanga sau la dreapta).

Gorenje R6192FW este un frigider cu un model elegant iar interiorul este foarte bine organizat. Cele 6 rafturi din sticla rezistente la temperaturi scazute sunt usor de intretinut si pot fi mutate dupa cum ne dorim, oferindu-ne astfel posibilitatea de a aranja cu usurinta organizarea interna a frigiderului in functie de marimea si forma vaselor pe care le vom utiliza.

Interiorul frigiderului ne pune la dispozitie mai multe compartimente pentru depozitarea produselor:

 • Compartiment special pentru produsele lactate;
 • Zona pentru legume si fructe;
 • Compartimentul pentru sticle;
 • Zona fresh (un sertar cu dimensiuni generoase ce beneficiaza de o temperatura foarte scazuta ce va mentine aroma, prospetimea si gustul produselor pentru o perioada mult mai lunga de timp. Acesta are inclusa si o optiune pentru reglarea individuala a umiditatii).

Sistemul special de ventilatie DynamiCooling asigura un flux constant si uniform al aerului rece cu ajutorul unui ventilator de mari dimensiuni.

Interiorul frigiderului Gorenje R6192FW este protejat de mirosurile neplacute si de bacterii cu ajutorul tehnologiei IonAir, un sistem bazat pe ionii incarcati negativ ce vor elimina circa 95% din bacterii si vor improspata aerul din interiorul frigiderului.

Nivelul redus de zgomot si eficienta energetica a frigiderului sunt insa punctele forte ale Gorenje R6192FW. Cei 38 dB emisi de frigider vor ne vor asigura un somn linistit, iar clasa energetica A++ ne va asigura o economie de energie de pana la 25% fata de produsele din generatiile anterioare.

Consumul redus de energie electrica este sprijinit si de izolatia frigiderului, care impreuna cu garnitura usii si sistemul de racire special proiectat asigura o izolatie termica de exceptie.

Frigiderul dispune de un sistem automat de dezghetare, iar iluminarea interioara este asigurata de o banda de LED-uri de forma unei linii ce este amplasata pe tavan.

Frigiderul este insotit de o tava pentru gheata si un suport pentru oua.

Dimensiunile frigiderului Gorenje R6192FW sunt de 60 x 185 x 64 centimetri, greutatea este de 74,5 kilograme iar garantia standard este de doi ani.

Puncte forte:

 • Consum mic de energie electrica;
 • Fiabilitate;
 • Compresor fiabil si eficient;
 • Silentios;
 • Sistem eficient de eliminare a bacteriilor si de purificare a aerului;

Puncte slabe:

 • Nu are decat o singura usa;
 • Frigiderul nu dispune de congelator

Frigiderul Sharp SJXE680MBK

Un alt produs care ne-a atras atentia este un frigider cu doua usi de data aceasta: Sharp SJXE680MBK, (produsul este momentan indisponibil) ce iese in evidenta datorita volumului net total imens, de nu mai putin de 536 litri (357 litri pentru frigider si 148 litri ai congelatorului).

Sharp SJXE680MBK

Sharp SJXE680MBK

Inoxul negru folosit la constructia frigiderului ii ofera un aer sobru si distins, frigiderul iesind in evidenta indiferent de pozitia acestuia in bucatarie.

Produsul dispune de un singur compresor de tip inverter, ceea ce ne ofera un zgomot redus (de numai 36 dB) si o durata de viata extraordinar de lunga.

Atmosfera interioara a frigiderului va fi intotdeauna lipsita de bacterii si va avea un miros placut, datorita sistemului de purificare a aerului Plasmacluster. Acesta se bazeaza pe emisia unor ioni pozitivi si negativi (ce imita purificarea naturala a aerului) eliminand aproape in totalitate dezvoltarea bacteriilor, a mucegaiurilor si a mirosurilor neplacute.

In plus, frigiderul are integrat un dezodorizator de tip fagure Nano ce va reduce mirosurile neplacute.

Tehnologia de racire No Frost este o dotare standard a frigiderelor Sharp si este prezenta in ambele compartimente (frigider si congelator). Aceasta mentine un consum scazut de energie electrica si previne acumularea excesiva de gheata pe peretii frigiderului si a congelatorului.

Mai mult decat atat, umiditatea interioara este mentinuta la un nivel ideal datorita tehnologiei hibride de racire, ce se bazeaza pe un panou de aluminiu care nu usuca alimentele si pastreaza gustul si prospetimea acestora o perioada mult mai lunga de timp.

Frigiderul Sharp SJXE680MBK are amplasat congelatorul in partea de sus.

Sistemul de racire Multi Airflow este de ultima generatie, bazat pe mai multi curenti de aer multidirectionali ce asigura mentinerea constanta a temperaturii si umiditatii. Frigiderul este prevazut si cu functia Multipower Invertor, ce va mentine temperatura interioara relativ constanta chiar si atunci cand usa frigiderului este deschisa de mai multe ori.

Desi introducerea in frigider a alimentelor aflate la o temperatura ridicata era pana in urma cu cativa ani total contraindicata, in prezent acest lucru a devenit o obisnuinta datorita faptului ca frigiderul este prevazut cu functii speciale de super – congelare (ce permite congelarea rapida a 7 kilograme de produse in numai 24 de ore) si super – racire, ce vor scadea rapid temperatura alimentelor fara un consum prea mare de energie electrica.

Controlul Sharp SJXE680MBK se face repede si precis cu ajutorul controalelor de tip touch, ce sunt pozitionate langa afisajul de tip LCD in interiorul frigiderului. Acestea sunt responsabile cu monitorizarea celor doua zone de temperatura ce pot fi reglate individual.

Ecranul LCD ne ofera informatii despre:

 • Temperatura din frigider;
 • Temperatura din congelator;
 • Functie super – congelare activa;
 • Functie super – racire activa;
 • Indicator avertizare congelator;
 • Semnal avertizare defect;
 • Semnal atentionare in cazul in care am uitat usa frigiderului deschisa.

Frigiderul este echipat cu trei rafturi de sticla special tratata pentru a rezista la temperaturi joase, ce sunt intarite cu o rama de inox si pot suporta greutati de pana la 25 kilograme. Este de remarcat ca pozitiile 2 si 3 ale rafturilor pot fi ajustate dupa dorinta.

Un volum mare nu inseamna neaparat si un consum de energie electrica pe masura. Sharp SJXE680MBK este incadrat in clasa de eficienta energetica A++, fapt ce il face cu pana la 25% mai econom fata de oricare alt tip de frigider.

Clasa climatica a frigiderului (N – T) este adaptata situatie climaterice din Romania, iar acesta poate functiona in cele mai bune conditiuni intre o temperatura incepand cu 16 grade (in regim de iarna) si pana la 43 de grade Celsius pe timp de vara.

Iluminarea interioara este excelenta si este asigurata de numeroase becuri de tip LED.

In partea inferioara a frigiderului este amplasat sertarul special etans pentru fructe si legume, acolo unde alimentele sunt pastrate proaspete si gustoase o perioada mai mare de timp.

Usa este prevazuta cu un maner vertical de plastic si are cu 3 rafturi pentru sticle.

Dezghetarea frigiderului si a congelatorului se fac in mod automat, iar apa rezultata in urma acestui proces este colectata intr-un rezervor special amplasat in partea de jos a frigiderului, de acolo de unde se va scurge intr-o tava amplasata deasupra compresorului de unde aceasta se va evapora.

Frigiderul este echipat cu o functie de autodiagnoza (ce va afisa pe ecranul CD o serie de coduri de stare pentru defectiunile detectate) si o functie de blocare a usii contra accesului copiilor.

Dimensiunile frigiderului Sharp SJXE680MBK (produsul este momentan indisponibil) sunt de 80 x 175 x 73.5 centimetrigreutatea este de 74 kilograme iar garantia oferita de magazin este de doi ani.

Puncte forte:

 • Spatiu mare de depozitare al alimentelor;
 • Are doua usi;
 • Extraordinar de silentios;
 • Sistem de purificare al aerului cu ioni negativi;
 • Compresor de tip inverter: economic si fiabil;
 • Ecran LCD;
 • Functie autodiagnoza.

Puncte slabe:

 • Unele modele sunt prevazute pe lateral cu un material ce imita pielea;
 • Pret mare de achizitie.