Cele mai bune convectoare electrice ale lunii decembrie 2018

Convectoarele lunii decembrie 2018

Iarna este un anotimp cu un farmec aparte. Albul pur al zapezii, insotit de magia sarbatorilor de iarna ne fac sa devenim mai buni si sa ne reamintim de copilarie.

Toate aceste bucurii pot insa sa paleasca atunci cand apar probleme cu incalzirea locuintelor, dar si acest lucru se poate rezolva acum cu foarte mare usurinta cu ajutorul unui convector electric.

Luna decembrie soseste impreuna cu frig si zapada

Intrucat luna decembrie a sosit, voi incerca mai jos sa descriu convectoarele electrice ce ne-au retinut atentia.

Convectorul de perete Tesy CN03200EIS Wi-Fi Control ne-a atras atentia datorita puterii foarte mari, de 2000 W si a faptului ca poate fi montat foarte usor pe orice tip de perete.

Tesy CN03200EIS Wi-Fi Control

Tesy CN03200EIS Wi-Fi Control

Chiar daca ne gandim ca un convector puternic va consuma mai multa energie electrica, trebuie sa tinem cont si de faptul ca acest lucru ne va ajuta sa incalzim camera cu 25% mai repede fata de utilizarea unui convector cu o putere mai mica.

Aparatul poate incalzi in conditii optime un volum de aer cuprins intre 40 – 60 metri cubi, echivalentul unei camere cu o suprafata de 16 – 24 metri patrati.

Controlul acestuia se realizeaza foarte usor chiar daca sunteti o persoana mai comoda, deoarece convectorul este dotat cu un modul de comanda wi – fi, iar daca acest argument nu v-a convins in totalitate trebuie mentionat faptul ca producatorii ne ofera posibilitatea montarii convectorului si pe podea.

Termostatul digital cu care este echipat aparatul ne ofera posibilitatea de a seta cu mare precizie nivelul temperaturii (cu un pas de 0.1 grade Celsius)  si sa economisim in acelasi timp energia electrica, deoarece este un lucru foarte bine cunoscut faptul ca un convector echipat cu un termostat digital consuma cu pana la 21% mai putina energie electrica fata de un convector prevazut cu un termostat mecanic.

Convectorul de perete Tesy CN03200EIS Wi-Fi Control poate fi utilizat chiar si in casele de vacanta ce nu sunt incalzite pe toata perioada iernii, deoarece dispune de o functie speciala anti – inghet, ce va porni automat convectorul in momentul in care temperatura camerei scade sub o anumita valoare (de regula aceasta este in jur de 5 grade Celsius).

Operarea convectorului este silentioasa datorita faptului ca acesta poate fi controlat cu ajutorul unui smartphone.

Valorile temperaturii setate, precum si alti parametrii pot fi urmarite cu ajutorul unui display de tip LED, iar pornirea (sau oprirea) convectorului de perete Tesy CN03200EIS Wi-Fi Control pot fi reglate pana la o 24 de ore folosind timerul incorporat.

Siguranta casei si a utilizatorilor este protejata si de termostatul de siguranta ce va opri functionarea convectorului in momentul aparitiei unui scurt circuit sau in cazul in care se detecteaza supraincalzirea sistemului.

Convectorul poate fi amplasat si in locuri cu un grad mai mare de umiditate, deoarece are un indice de protectie la umiditate clasificat la IP24.

Nu in ultimul rand trebuie reamintit faptul ca acest produs beneficiaza de o garantie de 5 ani.

Dimensiunile Convectorul de perete Tesy CN03200EIS Wi-Fi Control sunt de 45 x 100 x 9 centimetri, iar greutatea este de 6.52 kilograme.

Puncte forte:

 • Putere electrica mare;
 • Control de la distanta printr-un modul wi – fi;
 • Suprafata incalzita este destul de consistenta;
 • Incalzeste foarte repede camera;
 • Grad mare de protectie la umiditate;
 • Posibilitate de programare saptamanala.

Puncte slabe:

 • Tabla este de calitate proasta si se poate ondula destul de usor;
 • Cablul de alimentare este scurt;
 • Termostatul este aproape de sursa de caldura.

Cele mai bune convectoare electrice nu sunt neaparat foarte scumpe

Un alt model performant este cel al norvegienilor de la Adax, mai precis ADAX NP 20 KDT White, ce iese in evidenta atat datorita puterii mari (2000W) cat si a unui design deosebit, datorat faptului ca este produs in varianta “slim”.

Adax NP 20 KDT WHITE

Adax NP 20 KDT WHITE

In momentul in care incalzirea este oprita, convectorul poate fi folosit si ca ornament de perete datorita designului elegant si sobru.

Valorile temperaturii, impreuna cu alte informatii pot fi consultate cu ajutorul unui display LED amplasat in partea din dreapta sus a convectorului.

La fel ca si alte companii de prestigiu, echipa ADAX pune siguranta utilizatorilor pe primul plan, asa ca a prevazut aparatul cu o functie anti – inghet (ce protejeaza convectorul de problemele aparute in urma inghetului) si cu un termostat de siguranta ce va opri functionarea convectorului in momentul aparitiei unei suprasarcini sau a fenomenului de supra – incalzire.

Timerul digital incorporat ne va ajuta sa gasim casa incalzita atunci cand ne intoarcem de la birou, deoarece ne ofera posibilitatea de regla momentul pornirii aparatului.

Indicele de protectie la umiditate nu este insa foarte mare (IP20), asa ca trebuie sa avem grija sa nu amplasam convectorul ADAX NP 20 KDT White in locuri cu un grad mare de umiditate.

Convectorul poate fi fixat chiar si pe podea, dar in acest caz veti avea nevoie de un set special de console cu nu sunt incluse in pachetul standard.

Termostatul digital este fiabil si precis, oferindu-ne posibilitatea de a seta temperatura in pasi de 0.1 grade Celsius in intervalul cuprins intre 6 – 30 grade. Acesta va regla automat puterea convectorului, reducand (datorita programului setat de utilizator) temperatura mediului ambient noaptea sau in momentul in care nu suntem acasa.

Aparatul ne protejeaza copii sau animalele de casa deoarece nu va arde praful depus de el de-a lungul timpului, iar rezultatul obtinut astfel va fi o atmosfera mai curata si mult mai proaspata.

Convectorul este destinat unor incaperi cu o suprafata maxima de 15 metri patrati.

Convectorul ADAX NP 20 KDT White are dimensiunile de 37 x 139.4 x 9 centimetri si o greutate de 8 kilograme.

Puncte forte:

 • Putere electrica mare;
 • Este subtire, are un design deosebit si este usor;
 • Dispune de termostat de siguranta.

Puncte slabe:

 • Pret destul de mare pentru piata romaneasca.