Cel mai bun cuptor electric incorporabil al lunii august 2018 Gorenje BCS599S22X

cuptor-incorporabil-Gorenje-BCS599S22X

Bucatariile moderne nu sunt complete fara un cuptor electric incorporabil de ultima generatie, iar Gorenje BCS599S22X este unul dintre cele mai moderne produse ale companiei slovene.

Gorenje BCS599S22X maestru bucatar

Designul modern si functiile de ultima generatie sunt elementele distinctive ale acestui cuptor, iar usurinta in utilizare ne face sa devenim adevarati maestrii bucatari, rapizi si eficienti.

Ceea ce iese in evidenta inca de la prima vedere este volumul interior destul de mare al cuptorului. Nu mai putin de 50 de litri ne stau la dispozitie si pot fi folositi pentru a prepara mai multe feluri de mancare in acelasi timp, iar forma si dimensiunile vaselor folosite nu mai reprezinta o problema, deoarece acestea pot fi amplasate cu usurinta pe cele cinci niveluri ale cuptorului.

Elementul cel mai important este oferit de cuptorul electric Gorenje BCS599S22X (momentan produsul este indisponibil) prin existenta functiei cu aburi. Aceasta ne permite sa obtinem preparate mai gustoase si sa pastram in acelasi timp vitaminele si nutrientii produselor preparate.

Preparea bucatelor ca la bunica sau modern si traditional

Interiorul cuptorului a fost proiectat de catre cercetatori de renume. In urma studiilor efectuate s-a descoperit ca vechile cuptoare cu lemne, ale bunicilor (ce aveau o forma rotunjita) permiteau cea mai buna circulatie a aerului, iar acesta forma a fost adoptata si pentru cel mai bun cuptor electric Gorenje BCS599S22X.

Mancarea este astfel incalzita din toate directiile si va fi „patrunsa” uniform si in profunzime. Combinatia cu sistemul special de ventilatie MultiFlow 360 ne va oferi preparate gustoase si crocante, indiferent de nivelul pe care au fost amplasate tavile.

Cand gatim folosind mai multe niveluri ale cuptorului exista posibilitatea ca mirosul si aromele mancarurilor sa se amestece, dar in cazul cuptorului electric Gorenje BCS599S22X acest lucru nu se va intampla datorita controlului inteligent al aerului si al sistemului de ventilatie.

Partea superioara a cuptorului pare desprinsa din viitor si este dedicata controlului acestuia. Panoul de control este de tip touch control si are in centru un LCD color de mari dimensiuni, unde pot fi consultate mai multe informatii despre functionarea cuptorului:

 • programul aflat in derulare;
 • temperatura interioara;
 • timpul ramas pana la terminarea programului, etc.

In partea stanga a ecranului se pot gasi tasta de pornire si tasta „inapoi”, iar in partea dreapta sunt amplasate tastele „pornire / oprire” si tasta pentru activarea sistemului de siguranta pentru copii.

In partea din dreapta sus este situata usa rezervorului de apa folosita pentru cuptorul de aburi.

Cuptorul electric Gorenje BCS599S22X este prevazut cu un numar de 20 de functii printre care se numara:

 • Preincalzire, ce are rolul de a aduce cuptorul la temperatura optima de functionare intr-o perioada scurta de timp;
 • Incalzire de sus si de jos, caz in care vor functiona ambele rezistente de incalzire. Functia este folosita pentru a prepara carnea sau produse de patiserie folosind un singur nivel al cuptorului;
 • Incalzirea de jos este cea in care functioneaza doar elementul inferior de incalzire. Este ideala pentru a rumeni sau a gratina partea inferioara a produsele;
 • Incalzirea superioara este folosita pentru a rumeni partea superioara a produselor. In acest caz functioneaza numai rezistenta superioara;
 • Ventilator;
 • Gatire cu aburi;
 • Decongelare: este folosita pentru dezghetarea rapida a preparatelor congelate;
 • Stay Warm este utilizata pentru a mentine calde preparatele pentru o perioada mai lunga de timp;
 • Grill: functioneaza numai partea centrala a gratarului. Este folosita pentru a prepara sandwich-uri sau pentru a praji carnati sau paine;
 • Grill mare: functioneaza intreaga suprafata a gratarului. Este ideala pentru a prepara cantitati mai mari de carnati sau paine prajita. In acest caz va functiona si rezistenta superioara;
 • Grill plus ventilator: vor functiona in acelasi timp grill-ul si ventilatorul. Este utilizata pentru a praji bucati mari de carne sau carne cu os pe un singur nivel al cuptorului;
 • Incalzire inferioara si convectie de aer: vor functiona concomitent rezistenta inferioara, cea inelara amplasata pe peretele din spate si ventilatorul. Este functia dedicata special produselor de patiserie, pentru pizza si prajituri cu fructe, folosind mai multe niveluri ale cuptorului;
 • Aer fierbinte 3D: functioneaza rezistenta inelara si ventilatorul si este utilizata pentru a asigura o preparare in profunzime a produselor din carne. Aerul fierbinte va invalui preparatul din toate directiile si va circula constant in jurul acestora;
 • Functia eco: in acest mod cuptorul va optimiza consumul de energie electrica pentru prepararea produselor;
 • Gatire cu aburi: nivel ridicat, mediu si scazut;
 • Incalzire inferioara si ventilator: este folosita pentru a dospi aluaturile si a conserva legume si fructe;
 • Auto – rumenire: functioneaza rezistenta superioara, rezistenta inelara si grill-ul si este folosita pentru a rumeni toate tipurile de carne;
 • Functia de curatare Aqua Clean va curata cuptorul in numai 30 de minute.

Mai mult decat atat, Gorenje BCS599S22X (momentan produsul este indisponibil) ne pune al dispozitie nu mai putin de 80 de retete complet automatizate. Astfel, toti parametrii de functionare ai cuptorului vor fi setati automat, iar tot ceea ce avem de facut este sa selectam felul de mancare dorit si greutatea produselor ce urmeaza a fi preparate.

Este important de retinut faptul ca mancarea se poate gati si folosind retele preferate setate de catre utilizatori si memorate de cuptor.

Smaltul cu care este imbracata cavitatea interioara a cuptorului este rezistent si usor de intretinut. Smaltul SilverMatte este rezistent, nu se ingalbeneste, suporta cu usurita temperaturi inalte (datorita faptului ca nu are micropori) si se curata foarte usor.

Acesta este aplicat in trei straturi, fapt ce duce la o rezistenta mai mare in timp si la o distribuire mai buna a caldurii in interiorul cuptorului.

Nu trebuie sa ne facem griji nici in privinta consumului. In ciuda mitului de mari consumatoare de curent electric, Gorenje BCS599S22X este cel mai bun cuptor si este incadrat in clasa energetica A+, fapt ce ne ofera un consum cu 10% mai mic fata de alte cuptoare din aceeasi clasa.

Usa cuptorului electric este echipata cu un sistem special de inchidere. Aceasta nu se va tranti si va exclude riscurile de a ne arde mainile datorita faptului ca este prevazuta cu trei straturi de sticla, astfel incat suprafata exterioara va ramane in permanenta rece.

Intretinerea usii se face usor datorita faptului ca geamul se poate detasa cu usurinta pentru a fi spalat, iar cuptorul poate fi mentinut curat cu un minim de efort deoarece este construit din inox anti – amprenta, ce ne usureaza misiunea.

Iluminarea cuptorului este asigurata de un bec puternic, cu halogen, amplasat pe peretele din spate al cuptorului ce va porni automat odata cu deschiderea usii. Acesta va mai ramane aprins inca un minut dupa ce programul a fost incheiat.

Cronometrul electronic de inalta precizie poate fi folosit in mod independent de functionarea cuptorului si poate fi setat pe o perioada maxima de 10 ore, iar la expirarea programelor vom fi avertizati printr-un semnal sonor.

Accesoriile cu care soseste echipat cuptorul:

 • doua tavi;
 • un gratar de sarma cromata.

Cuptorul electric Gorenje BCS599S22X (momentan produsul este indisponibil) are dimensiunile de 63.5 x 54.1 x 68 centimetri, o greutate neta de 36.4 kilograme si o putere de 2600 W.

Puncte forte:

 • Capacitate interioara mare;
 • Numar mare de programe;
 • Sistem inteligent de circulatia a aerului fierbinte;
 • Consum redus de energie electrica;

Puncte slabe:

 • Pret de achizitie relativ mare;