Bose SoundTouch 30 Series III, cea mai buna boxa portabila a lunii august

Bose-SoundTouch-30-SeriesIII

Muzica este un factor ce ne linisteste si ne aduce o stare de bine, iar un sunet clar si puternic nu ar trebui sa ne lipseasca indiferent de locul in care ne gasim.

Astazi acest lucru este foarte usor de obtinut cu ajutorul boxelor portabile, datorita carora se poate obtine un sunet clar si puternic.

Boxe portabile pentru confortul nostru

Una dintre cele mai bune boxe portabile testate in ultimul timp este si Bose SoundTouch 30 Series III. Acestea aduc sunetul inconfundabil al celebrului producator de boxe in casa sau in mijlocul naturii.

Ceea ce ne-a facut sa testam aceasta boxa este sistemul multi – room si serviciile de streaming ce au fost substantial imbunatatite.

Bose SoundTouch 30 Series III este de fapt ce-a de-a treia generatie a boxelor portabile intrate in fabricatie incepand cu 2016. Boxa ne atrage atentia inca de la prima vedere datorita faptului ca a reusit sa rezolve toate problemele reprezentate de suportul FLAC si WAV, iar faptul ca aceasta este compatibila Airplay nu face decat sa ii bucure pe posesorii de telefoane iPhone.

Conectivitatea cu celelalte dispozitive multimedia sau cu telefonul este ultima problema despre care trebuie sa ne facem griji, deoarece la wi – fi s-a adaugat si posibilitatea de conectare Bluetooth.

Conexiunea wi – fi se realizeaza acum printr-o banda duala 802.11n (ce este mai fiabila si mult mai puternica fata de versiunea anterioara) la care se adauga compatibilitatea de 5 GHz, ce ne ofera un streaming fluent si stabil.

Un alt lucru pozitiv este ca interferentele cu alte dispozitive wi – fi oferite de noua tehnologie utilizata de constructorii boxei este mult mai mica fata de alte modele anterioare ale boxelor portabile Bose.

Designul nu este insa punctul forte al boxelor Bose, iar Bose SoundTouch 30 Series III nu face exceptie de la regula. Boxa este robusta si austera, realizata insa din materiale de calitate si avand liniile parca mai rotunjite fata de versiunile anterioare (in special partea frontala si cea din spate).

Controlul boxei se face cu ajutorul unei telecomenzi si al butoanelor amplasate in partea de sus a boxei, iar in partea din spate se pot regasi un port Ethernet, alaturi de un banal jack clasic de 3,5 milimetri si de un port USB.

Butoanele mari si usor de utilizat sunt compuse din:

  • sase taste destinate selectarii melodiilor, posturilor de radio sau albumelor;
  • doua butoane pentru reglarea sunetului;
  • un buton ON / OFF si unul pentru selectarea suportului de pe care va fi redata muzica.

Partea frontala este eleganta datorita faptului ca este imbracata in panza neagra si are in centru un panou OLED cu o dimensiune de 1.6 inch, ce permite afisarea a nu mai putin de trei linii de text.

In partea de jos a display-ului sunt afisate volumul si numele difuzorului, iar pentru a ne configura optinea de redare a muzicii in mai multe incaperi este suficient sa glisam bannerul si astfel se pot vedea toate sistemele conectate.

Tehnologia de control si de redare a sunetului a fost imbunatatita, iar tehnologia Waveguide este un „judecator” eficient al puterii difuzoarelor.

Gestionarea sunetului se face in continuare cu ajutorul aplicatiei SoundTouch Controller ce este disponibila pentru iOS si Android.

Configurarea Bose SoundTouch 30 Series III nu este foarte greu de facut, insa aceasta trebuie neaparat inregistrata in reteaua Bose iar acest lucru are ca rezultat un numar relativ mare de e-mailuri.

Sunetul iese in evidenta atat datorita basului puternic si foarte clar cat si difuzoarelor ce functioneaza foarte bine. Detaliile sunetului sunt excelente, dar frecventele inalte raman destul de dure si stridente in special in cazul in care volumul este foarte puternic.

Aplicatia folosita la controlul boxei ramane insa una dintre problemele Bose SoundTouch 30 Series III. Melodiile ce sunt in asteptare si posibilitatea de a ne face propriile playlist-uri lipsesc, la fel ca si unele dintre cele mai importante servicii de streaming.

Aceste lipsuri sunt insa mai usor de trecut cu vederea datorita usurintei cu care este utilizata aplicatia. Aceasta este intuitiva, iar meniurile pozitionate in marginea imaginii se gliseaza cu usurinta inspre interior.

Optiunea „Explorati” spre exemplu ne ofera posibilitatea de a cauta muzica in laptop, calculator, unitatea NAS, Spotify, Music Library, Internet Radio, surse auxiliare sau surse auxiliare, iar „Recente” ne readuce aminte care sunt ultimele 24 de melodii ascultate.

Playlist-urile sunt structurate intr-o ordine logica, iar instrumentul de cautare este excelent si vede toate piesele muzicale sau albumele.

Spotify este incorporat in meniul SoundTouch, lucru ce este destul de rar intalnit la alte boxe portabile produse de Bose, dar producatorul a ales aceasta varianta datorita faptului ca meniul Bose SoundTouch 30 Series III foloseste foarte multe optiuni identice cu aceasta aplicatie.

Este de remarcat posibilitatea de a conecta boxa la un NAS, dar acest lucru nu suplineste altor aplicatii de streaming.

Dimensiunile boxei Bose SoundTouch 30 Series III sunt de 247 x 435 x 181 milimetri iar greutatea este de 8.39 kilograme.

Puncte forte:

  • Sunet clar si puternic;
  • Sunete joase decente;
  • Bass puternic.

Puncte slabe:

  • Este destul de voluminoasa;
  • Pret mare de achizitie;
  • Nu are suport hi – res.