Black Friday 2018 iti aduce deshidratorul Sedona Combo SD-P9150

deshidrator-Sedona-Combo-SD-P9150

Fructele si legumele deshidratate sunt o solutie pentru conservarea unor gustari sanatoase atat pentru copii, cat si pentru adulti.

Deshidratorul de alimente ne permite sa ne preparam in propria casa delicioasele chipsuri din legume sau fructe, iar pastrarea lor este usoara si facila tuturor.

Sedona Combo SD-P9150 este unul dintre cele mai moderne si mai incapatoare deshidratoare. Acest lucru este ilustrat de cele noua tavi de plastic alimentar (fara BPA). Acestea pot fi folosite pentru deshidratarea alimentelor. De asemenea, important este termostatul digital secvential cu doua etape. Afisajul digital ne permite urmarirea cu usurinta a unor informatii importante.

Termostatul digital ne ajuta in reglarea precisa a temperaturii. Acest lucru este deosebit de important deoarece o temperatura mult prea mare poate distruge substantele nutritive, iar o temperatura scazuta poate duce la fermentarea alimentelor.

Un plus oferit de acest deshidrator este ca temperatura poate fi reglata atat in grade Celsius, cat si in grade Fahrenheit, in intervalul 30 – 68 grade Celsius sau 85 – 155 grade Fahrenheit.

Termostatul reglabil este unul din punctele forte ale deshidratorului Sedona Combo SD-P9150. Astfel, deshidratorul poate fi programat pentru inceput la o temperatura mai mare, iar pe parcursul procesului de deshidratare acesta va trece treptat la o temperatura mai scazuta.

Aceste setari ne ofera o deshidratare in profunzime la inceputul procesului (si o scurtare a timpului de deshidratare), iar odata cu scaderea temperaturii vom evita distrugerea enzimelor si a nutrientilor din alimente.

Cronometrul incorporat previne arderea accidentala a alimentelor. Acesta poate fi setat pe o perioada de cel mult 99 ore, iar acest lucru devine mai important in momentul in care ne gandim ca setarea maxima a timpului este de cel mult 26 de ore, chiar si in cazul in care discutam de deshidratoare mult mai sofisticate.

Folosirea deshidratorului este intuitiva, iar reglarea setarilor se face foarte simplu utilizand panoul modern de control.

Deshidratarea fructelor sau a legumelor se face rapid si profund datorita puterii mari a aparatului si a convectiei de aer cald (ce este de fapt un curent de aer ce „imbraca” alimentele din toate directiile), ce utilizeaza doua ventilatoare supradimensionate amplasate pe peretele din spate. Acestea au cate 300 de wati fiecare si pot functiona simultan sau individual, in functie de modul in care vom folosi aparatul. In cazul in care avem mai putine fructe, putem opri unul dintre ventilatoare diminuand astfel zgomotul si consumul de curent electric.

Protectia la supraincalzire se refera la faptul ca deshidratorul nu va putea depasi niciodata temperatura setata de noi.

Desi Sedona Combo SD-P9150 este un deshidrator de capacitate mare, acest lucru nu trebuie sa ne sperie in cazul in care avem o cantitate mai mica de fructe de deshidratat, deoarece poate fi folosit la jumatate de capacitate, functia speciala folosita reducand de asemenea si nivelul puterii folosite (de la 600 W la 300 W).

Mai mult decat atat, deshidratorul ne ofera posibilitatea de a folosi concomitent patru, cinci sau toate cele noua tavi, in functie de cantitatea de alimente de care dispunem sau de reteta folosita.

Compartimentarea deshidratorului este foarte bine realizata. Cele noua tavi sunt „preinstalate”, iar impartirea cuptorului in doua zone (in cazul in care dorim sa il folosim la numai o jumatate din capacitate) se face cu ajutorul unei tavi fara gauri.

Geamul usii este din sticla termorezistenta, fapt ce ne ofera siguranta ca acesta poate rezista fara probleme la temperaturi inalte si la o functionare indelungata.

Desingul modern il face placut si potrivit in toate bucatariile moderne.

Deshidratorul Sedona Combo SD-P9150 soseste insotit de manualul de utilizare. Aparatul are dimensiunile de 35.6 centimetri inaltime x 43.2 centimetri latime x 50.8 centimetri adancime si o greutate de 14.5 kilograme.

Puncte forte:

  • Putere mare, de 600 W;
  • Poate fi utilizat si la jumatate de capacitate;
  • Termostat reglabil secvential;
  • Tavi din plastic fara BPA;
  • Cronometru digital;
  • Sistem eficient de racire;
  • Protectie la supraincalzire

Puncte slabe:

  • Pret mare de achizitie;
  • Cand se deshidrateaza alimente cu un grad mare de umiditate, durata deshidratarii este foarte mare;