Cum să faci epilarea cu ceară mult mai eficientă!

Îndepărtarea părului în exces de pe anumite porțiuni ale corpului a fost, din cele mai vechi timpuri, una dintre procedurile de înfrumusețare la care au recurs reprezentantele sexului frumos. Această preocupare o au și în zilele noastre doar că, din fericire pentru ele, acum au la dispoziție mai multe metode de a o pune în practică. Cu siguranță, cea mai utilizată metodă de eliminare a părului nedorit este și epilarea cu ceară, pentru că are o mulțime de avantaje: este rapidă, are efect îndelungat, iar în urmă pielea rămâne fină și catifelată.

Ceara elastică, preferata femeilor

Există mai multe tipuri de ceară pentru îndepărtarea părului în exces, dar cu siguranță ceara elastica se află în topul preferințelor. Este ieftină, ușor de utilizat, părul crește mai greu și multe alte avantaje. Probabil că este și preferata ta, dar oare știi care sunt cele mai comune greșeli făcute atunci când vine vorba despre epilarea cu ceară? Dacă nu, hai să le descoperi alături de noi, pentru ca data viitoare să nu mai procedezi la fel.

Lungimea firului de păr chiar contează

Cu siguranță nu te-ai gândit niciodată că succesul unei ședințe de epilat cu ceară depinde foarte mult și de lungimea firului de păr. Astfel, trebuie să știi că dacă a trecut ceva vreme de când nu te-ai mai epilat, iar lungimea firului de păr este una destul de mare, ia în calcul scurtarea acestuia. Ceara de epilat este mult mai eficientă așa, și nici nu ai parte de disconfortul dar de aplicarea de mai multe ori a acesteia, pentru îndepărtarea totală a firelor de păr.

Piele uscată și curată

Înainte de orice ședință de epilare, indiferent de metoda pe care o alegi, ai grijă ca pielea să fie perfect uscată și curată. Nu este nevoie de loțiuni speciale, apă și săpun sunt mai mult decât suficiente. În caz contrar, riști să te confrunți cu iritații, afecțiuni cutanate, foliculită sau alte neplăceri. De asemenea, nu epila zonele cu răni deschise sau echimoze, și nu este nevoie să mai detaliem și de ce, nu-i așa?

Ceară prea fierbinte

Pentru o îndepărtare eficientă a firului de păr, ceara folosită în acest scop trebuie să aibă temperatura optimă. Cum s-ar spune, nu este bine să fie nici prea fierbinte: riști arsuri, iritații, durere ridicată, dar nici prea rece, deoarece atunci nu mai smulge eficient firele de păr nedorite. Prin urmare, dacă alegi să te epilezi acasă și nu la un salon de înfrumusețare, poți alege fie benzile de ceară rece – dacă îți e teamă să încerci ceara caldă, fie îți cumperi un termometru special pentru această operașiune.

Aplici ceara incorect

O altă greșeală, atunci când te epilezi acasă, este că nu aplici în mod corect ceara. Nu-ți face griji, multe femei procedează la fel! De aceea, pentru o eficiență maximă, ai grijă ca întotdeauna ceara să fie aplicată în direcția creșterii firelor de păr, iar smulgerea ei trebuie să se facă în sens invers.

De asemenea, nu aplica prea multă ceară, pentru că îți va fi grei să o îndepărtezi așa cu trebuie mai apoi. Atunci când smulgi fâșia de ceară, pielea trebuie ținută cu mână. Nu doar că vei smulge mai ușor și mai bine firele de păr, dar nici durerea nu va mai fi atât de mare.

Nu folosești loțiune hidratantă după epilat!

Ai terminat cu bine ședința de epilat, îți place și rezultatul așa că… gata! De fapt, mai ai ceva de făcut, și anume să aplici o loțiune calmantă și hidratantă după. Eventual, una care conține și piatră de alaun, pentru ca firele de păr să nu mai crească atât de repede după, și nici să nu ai parte de neplăcutele iritații!