Legenda palo santo si ritualul pe care sa il practici pentru purificare

Palo santo, cu denumirea stiintifica de bursera graveolens, este originar din America si se regaseste cu precadere in Peru. Lemnul sau uscat este o esenta naturala care se utilizeaza prin fumigatie. Palo santo este cunoscut pentru faptul ca poate indeparta energiile negative si pentru faptul ca aroma sa stimuleaza si acutizeaza capacitatea de concentrare. De asemenea, palo santo este folosit pentru relaxare si meditatie. Prezent in ritualuri, initiatii si indigenii din America de Sud folosesc palo santo pentru a remedia unele probleme cutanate si musculare. Terapeutii naturisti folosesc obiceiurile vechilor incasi si astazi. Acest lemn este un protector si un purificator natural, cu beneficii multiple. La magazinul naturist e-palosanto.com vei gasi aceasta esenta sub forma de conuri, rasina si, bineinteles, betisoare.

Originile si legendele legate de palo santo
Cum spuneam, acest len se gaseste in America, in special in Peru. De asemenea, se mai regaseste in Ecuador, Bolivia si Brazilia. Palo santo mai este numit si “lemn sacru” si se foloseste prin fumigatie. A fost folosit de mii de ani de samanii incasi si maiasi. Era utilizat in ritualuri religioase si spirituale, ceremoniile casatoriilor indigene, pentru a oferi armonie elementelor naturii. Acest lemn nu este destinat insa doar initiatilor, ci si celor care doresc sa isi faca propriul ritual de purificare si de eliminare a energiilor negative din viata lor si din locuinta proprie sau din orice alt loc unde isi au activitatea. Palo santo are “darul” de a transforma tot ceea ce este negativ in pozitiv, de a aduce lumina, de a conecta simturile utilizatorului la propriul spirit. Practic, “spiritul” acestui lemn sacru deschide porti catre un eu interior si catre Divin. Are supranumele de purificator pentru curata tot ce este in jurul unei persoane si conecteaza utilizatorul la propria persoana.  In viata de zi, indeparteaza energia negativa transmisa de alte persoane si a altor locuri si atrage energiile pozitive. Aroma de palo santo acompaniaza aceste ritualuri prin miresme placute, citrice chiar. Scopul este de a calma emotiile si a domoli nelinistea din suflet. Deschide calea claritatii, creativitatii, concentrarii si serenitatii.

De fiecare data cand aprindem betisoare de palo santo incepe o calatorie sacra. Lasa-te patruns de mireasma acestui lemn suav, ascultati-i “sufletul”, primeste binecuvantarea Universului. Va fi o calatorile minunata. Palo santo este ideal, cum spuneam, pentru relaxare, pentru meditatie si pentru a aduce pozitivul in viata ta.
O alta “misiune” a acestui lemn? Se spune ca remedieaza anumite probleme de sanatate. De exemplu, indienii din tribul Criollo folosesc palo santo pentru proprietatile medicinale si anti-inflamatorii. Spun ca este bun pentru a remedia probleme cauzate de otite, sufland practic fumul obtinut din fumigatie direct in urechea persoanei suferinde. De asemenea, se spune ca este bun contra durerilor de stomac, problemelor cutanate si musculare, si un bun cicatrizant.

De asemenea, se spune ca este si un bun afrodisiac. Alaturi de Ylang-Ylang, face ca fuziunea a doua suflete sa fie mai pretioasa si mai delicata. De aceea, indigenii folosesc palo santo in ritualurile de casatorie. Asa cum in bisericile crestine se foloseste tamaie, asa in ceremoniile indigenilor se foloseste acest palo santo.

Cum poate avea loc un ritual cu ajutorul palo santo?
Poti comanda, cum spuneam, batoane, conuri sau rasina de palo santo de la e-palosanto.ro. Pentru a face ritualul, trebuie sa fii singur in casa sau cu persoane deschise la asa ceva. In incapere trebuie sa fie liniste sau o muzica ambientala, care chiar sa te faca sa intri intr-o anumita stare de relaxare. Daca ai distargeri de tip zgomote de masini, muzica de orice alta factura, persoane care vorbesc, copii care tipa si asa mai departe, nu vei reusi sa obtii acea liniste si purificare de care ai nevoie. Insa, daca ai atmosfera necesara, poti incepe ritualul. Pentru fumigatie, iti trebuie betisoare de palo santo si un vas (un bol) din ceramica, in care sa fie depozitate resturile de la fumigatie. Daca ai betisoare parfumate, exista suporturi speciale din lemn pentru asa ceva. De asemenea, incearca sa aprinzi betisoarele cu ajutorul unei lumanari. Se spune ca este mai benefic pentru ritual. Dupa ce ai aprins, lasa flacara sa cuprinda betisorul timp de 30 pana la maxim 60 de secunde. Apoi sufla peste flacara. Aceasta se va stinge si un fum foarte inmiresmat se va ridica din betisor. Cu aceste betisoare fumegande, tinute deasupra bolului, trebuie sa te plimbi prin camera, fara a omite niciun colt sau loc al acesteia. Acelasi lucru il faci cu propria persoana. Poti sa stai in fata bolului si sa iei practic in palme acest fum si sa il imprasti asupra ta. Sau, daca purifici si energizezi o alta persoana, plimba betisoarele in jurul acestei persoane. Poti folosi si o pana pentru a imprastia fumul.

Desigur, pe langa fum si atmosfera, si gandurile tale trebuie sa se canalizeze spre pozitiv, spre vindecare. Puterea mintii este foarte mare. Fara ea, nimic nu este posibil. Goleste-ti mintea de orice gand negativ si orice problema. Concetreaza-te spre rezultatele pozitive, fie ca vrei sa scapi de energia negativa a cuiva sau vrei sa rezolvi o problema de sanatate. Daca faci corect toti acesti pasi, vei vedea ca lucrurile se vor schimba in bine. Repeta ritualul de cate ori vrei, pentru ca nu exista un numar limitat de practici. De cate ori simti nevoia de a aprinde aceste betisoare si a purifica casa sau propria persoana, ar trebui sa faci asta. Este foarte important ca atunci cand vrei sa stingi betisoarele sa o faci in vas sau direct in pamant. Face parte din ritual. In plus, odata terminat ritualul, deschide larg ferestrele si multumeste-i Vietii pentru tot ceea ce este si ce ai!