Dantura este importanta!

 

Noi, oamenii, facem tot felul de investitii pe durata vietii noastre, insa cea mai buna ivnestitie este cea facuta in sanatatea noastra. Dantura este, de asemenea, un aspect care ne intereseaza direct, deoarece dintii sunt mai importanti decat ar crede multi. In primul rand, pentru a ne alimenta corect, avem nevoie de o dantura sanatoasa, dar si pentru a genera o stare de bine generala. Din fericire, in ziua de astazi exista o multime de cabinete profesionale, iar Cris Smile se remarca prin excelenta si servicii stomatologice de top!

Cabinetul situat in sectorul 6 Bucuresti ofera servicii complete pacientilor care cauta un loc de incredere unde sa isi poata rezolva problemele. Cris Smile ofera solutii eficiente si reale pentru probleme de parodontoza sau implant dentar.

Ce este parodontoza?

Parodontoza este o infectie grava a gingiilor. Este cauzata de bacterii carora li s-a permis sa se acumuleze pe dinti si pe gingii. Pe masura ce parodontoza progreseaza, oasele si dintii pot fi deteriorati. Cu toate acestea, daca parodontoza este tratata devreme si se mentine o igiena orala adecvata, deteriorarea poate fi oprita.

Parodontoza incepe ca inflamatie si se inrautateste in timp.

Parodontoza incepe cu inflamatia gingiilor cunoscuta sub numele de gingivita. Unul dintre primele semne ale gingivitei este ca gingiile va vor sangera atunci cand va spalati sau folositi ata dentara.

S-ar putea sa observati, de asemenea, o anumita colorare a dintilor. Aceasta se numeste placa. Placa este o acumulare de bacterii si resturi alimentare pe dinti. Desi bacteriile sunt intotdeauna prezente in gura ta, ele devin daunatoare doar atunci cand conditiile le permit sa creasca dramatic. Acest lucru s-ar putea intampla daca nu va spalati sau nu folositi ata dentara sau nu efectuati curatari dentare in mod regulat.

In stadiile incipiente ale parodontoza, gingiile se retrag sau se indeparteaza de dinti si se formeaza buzunare mici intre gingii si dinti. Buzunarele adapostesc bacterii daunatoare. Sistemul  imunitar incearca sa lupte impotriva infectiei, iar tesutul gingival incepe sa se retraga. Probabil veti experimenta sangerari si in timpul periajului si a atei dentare si, eventual, a unor pierderi osoase.

Daca este lasat sa progreseze pana la boala parodontala moderata, este posibil sa aveti sangerari si dureri in jurul recesiunii dintilor si a gingiilor. Dintii vor incepe sa piarda suportul osos si sa se relaxeze. Infectia poate duce, de asemenea, la un raspuns inflamator pe tot corpul.

Medicul dentist va va oferi sfaturi cu privire la utilizarea corecta a periilor de dinti si a atei dentare si va poate recomanda alte produse de igiena orala, cum ar fi o solutie de spalare a apei sau apa de gura.

Iata cateva sfaturi pentru mentinerea sanatatii dintilor:

-Spalati-va dintii de doua ori pe zi cu o pasta de dinti cu fluor.

-Luati in considerare utilizarea unei periute de dinti electrice, care ar putea fi mai eficienta.

-Ata dentara cel putin o data pe zi pentru a indeparta placa.

-Vizitati medicul dentist cel putin de doua ori pe an pentru o curatenie profesionala.

-Nu fumati sau mestecati tutun.

Cris Smile este un cabinet stomatologic de nota 10, unde toti pacientii sunt tratati cu cu profesionalism si respect!