Cum sa alegem cel mai bun mop cu aburi pentru acasa

Mop cu aburi

In orice locuinta modul in care facem curat difera. Sunt locuinte care au spatii in care sunt depozitate multe lucruri, iar igiena intr-o astfel de casa este mai greu de intretinut. Dar sunt si locuinte unde totul poate fi curatat cu o singura miscare. Acestea sunt casele aerisite, cu putina mobila si unde curatenia este o placere chiar zilnica.

Igiena de acasa prin mopul cu aburi

Cand avem copii mici sau animale de companie, spalatul pe jos este unul dintre aspectele esentiale. Cand trebuie sa curatam carpetele si covoarelor rapid, ne gandim la achizitionarea celui mai bun mop cu aburi. Aceasta ustensila nu ar trebui sa lipseasca din nicio gospodarie, deoarece este usor de folosit si poate curata dintr-o singura miscare o suprafata mai mare, imbibata cu mizerie. Acesta nu mai necesita o galeata speciala, unde mopul sa fie spalat si stors, iar aburul generat omoara o mare parte din bacteriile si germenii prezenti in locuinta. Astfel, printr-un simplu procedeu de igienizare (aburul emis de mop are temperaturi de peste 100 de grade) vom avea podele curate si dezinfectate, iar acest lucru este obtinut fara sa folosim substante chimice, ce ar putea sa ne afecteza sanatatea.

Mopul cu aburi poate curata atat podele cu gresie si parchet, cat si covoare sau mochete si poate fi folosit chiar si pentru a curata tapiteria canapelei si a fotoliilor din sufragerie. Saltele pe care dormim si care inmagazineaza praf, acarieni si alte impuritati, pot fi igienizate cu ajutorul mopului cu abur.

O lista a celor mai bune marci de mopuri cu aburi poate fi gasita aici

Mopul cu aburi, prietenul economic din orice casa

Economia de timp si de bani este insemnata, deoarece cel mai bun mop cu aburi curata rapid suprafetele, necesita o cantitate mica de apa iar consumul energetic este redus.

Principiul de functionare este destul de simplu. Apa din rezervorul mopului este incalzita la o temperatura foarte mare cu ajutorul unei rezistente pana cand se transforma in abur, iar acesta este dirijat prin capul mopului pe suprafata ce urmeaza a fi curatata. Caracteristica distinctiva a mopului cu aburi este faptul ca capul mopului este mobil si executa o miscare de 360 de grade, ce curata mult mai bine suprafata podelei. Cu acest cap mobil aveti acces in locurile greu de atins cu un aspirator.

Caracteristici ce trebuie urmarite cand alegem un mop cu abur

Marimea capului de curatare este unul dintre primele lucruri pe care trebuie sa le luam in seama. Cu cat acesta este mai mare, cu atat mai mare va fi suprafata ce este curatata, iar munca noastra va fi astfel mult usurata.Trebuie ales un cap de mop cu aburi ajustat dimensiunii colturilor din casa fiecaruia.

Puterea de absorbtie a mopului cu aburi este masurata in wati (W) si este un indicator de care trebuie sa tinem seama, deoarece ne arata in cat timp se va incalzi apa, astfel incat vom afla timpul in care mopul poate fi folosit. Cel mai bun mop cu aburi este acela care are o putere mare, iar o putere de 1500 de wati ar fi tocmai potrivita pentru mopul pe care il alegem. Astfel, vom fi siguri ca apa va fi incalzita intr-un interval de maxim 30 de secunde si mopul va fi gata de folosit rapid. Este important ca filtrul mopului cu aburi sa fie mereu curatat, pentru ca puterea oferita sa fie mereu la nivel maxim.

Capacitatea rezervoarelor pentru apa si detergent sunt de asemenea importante, deoarece astfel nu vom fi nevoiti sa realimentam des aparatul, lucru ce ne-ar putea prelungi timpul in care va fi gata curatenia.

Volumul ideal pentru vasul de alimentare cu apa este situat in jurul valorii de 400 – 700 ml.

Nu uitati sa adaugati substante pentru detartrare in apa din rezervoarul mopului cu abur, deoarece depunerile de calcar pot infunda tevile si orificiile aparatului si pot reduce durata de viata a mopului.

Pentru o mai mare siguranta, este recomandat ca mopul cu aburi sa fie prevazut din constructie cu un filtru de calcar activ, ce va inlatura calcarul in mod automat.

Cele mai bune mopuri cu aburi au un sistem de reglare a cantitatii de abur pe care o folosim, insotit de o functie speciala de uscare a suprafatei spalate.

Tipul alimentarii prezinta interes in masura in care dorim sa avem mai multa mobilitate. Astfel, exista:

 • mop cu aburi alimentat de la priza, prin intermediul unui cablu;
 • iar cel mai bun mop cu aburi este alimentat cu acumulatori ce pot fi reincarcati, oferindu-ne astfel mobilitate si usurinta in exploatare.

Autonomia unui model alimentat de acumulatori este intre 20 – 30 de minute, suficienta pentru a curata o camera de mai multe ori pe zi.

Functiile sunt reprezentate de:

 • semnalul sonor ce ne va atentiona in momentul in care apa din rezervorul mopului se termina;
 • sistemul de incalzire accelerata a apei din rezervor;
 • un indicator luminos ce ne arata ca aparatul este gata de folosit.

Materialul din care este construit mopul cu aburi este un aliaj de aluminiu sau un aliaj de inox.

Accesoriile sunt reprezentate in principal de lavetele mopului, ce pot fi cu microfibre sau diverse lavete utilizate pentru stergerea prafului.

Exista mopuri cu aburi ce sunt prevazute si cu extensii diferite, ce ii permit sa curete suprafete diverse, cum ar fi vasele de toaleta, geamurile si chiar hainele.

Lista completa a celor mai bune produse, insotite de poze si rewiev-uri poate fi gasita aici

Dimensiunile si designul sunt importante deoarece un mop cu aburi trebuie sa fie usor de manevrat, iar mana nu trebuie sa oboseasca atunci cand foloseste o perioada indelungata mopul, iar greutatea produsului nu trebuie sa depaseasca trei kilograme.

Manerul de transport si sistemul de auto – umplere nu ar trebui sa lipseasca niciunui mop cu aburi.

Brandul si garantia sunt componente importante pentru fiecare aparat electrocasnic. Este mai bine sa platim ceva mai mult pentru a achizitiona un aparat de marca, deoarece astfel avem garantia ca vom primi intr-adevar ceea ce am platit, iar garantia de 24 de luni este mai mult decat suficienta pentru un asemenea aparat.

Produsele ce ne-au retinut atentia sunt cele de mai jos:

 

Polti Vaporetto SV 450

Polti Vaporetto SV 450 

 • Mopul poate fi folosit pentru a curata toate suprafetele de uz casnic
 • Temperatura aburului este de 100 grade Celsius
 • Timp de incalzire scurt, de doar 15 secunde
 • Putere mare, de 1500 W
 • Rezervor de apa detasabil cu o capacitate de 300 ml
 • Filtru anti calcar si indicator de aprindere
Black&Decker FSMH13101SM

Black&Decker FSMH13101SM

 • Mop fara fir folosit pentru a curata toate tipurile de suprafate de uz casnic, inclusiv pereti si geamuri
 • Temperatura aburului este de 100 grade Celsius
 • Timp de incalzire redus, de numai 15 secunde
 • Putere mare, de 1300 W
 • Capacitatea rezervorului de apa este de 0,5 litri
 • Microfibra speciala rezista pana la 100 de spalari
 • Pachetul contine doua pad-uri SteadMitt, 2 pad-uri standard, racleta pentru geamuri, microfibra, trei tipuri de perii si accesorii cu furtun flexibil
 • Greutate redusa, de numai 2,7 kilograme
Bissell Power Fresh Titanium

Bissell Power Fresh Titanium

 • Mopul poate fi utilizat pentru a curata toate suprafetele de uz casnic
 • Putere excelenta, de 1600 W
 • Capacitate mare a rezervorului de apa: 0.56 litri
 • Temperatura aburului este cuprinsa intre 90 – 95 grade
 • Este gata de folosire in numai 30 de secunde
 • Multiple accesorii
Dirt Devil Aqua Clean Steam

Dirt Devil Aqua Clean Steam

 • Mopul poate fi folosit pentru a curata toate tipurile de suprafate de uz casnic
 • Temperatura aburului este de 100 grade Celsius
 • Puterea este excelenta: 1600 wati
 • Rezervorul de apa cu o capacitate de  280 ml
 • Rezervorul pentru detergent are o capacitate de 150 ml
 • Greutatea este de 3.5 kilograme