Cum cureți filtrele aparatului de aer condiționat!

Atunci când locuiești la bloc, vara îți este aproape imposibil să poți face față căldurilor sufocante. Mai ales dacă apartamentul tău este la etajele superioare! De aceea, nu este de mirare că multă lume decide să îsi monteze un aparat de aer condiționat dublusplit  . Toate bune și frumoase, dar știai că filtrele acestuia trebuie curățate periodic? Nu este nevoie să apelezi la vreun specialist, este o operațiune pe care o poți efectua și singur, așa că… la treabă!

Ce trebuie să cureți

În cadrul acestei operațiuni, vei curăța capacul unității interioare, prin care aerul intră în aparat pentru a fi răcit; filtrele interioare de praf (în spatele capacului) și lamelele metalice și restul unității interioare (în spatele filtrelor). La primele două nu ai nevoie decât de apă și săpun, în timp ce pentru ultima poți cumpăra niște produse ieftine, cum ar fi spray-urile de curățat, chiar de la magazin.

Curățenia s-a încheiat, urmează pornirea aparatului

După ce ai încheiat cu operațiunea de curățare a filtrelor, așteaptă în jur de 10 minute, un sfert de oră, după care pornește aparatul pe răcire și lasă-l să meargă, trăgând singur spuma în interior printre lamele și curățând-o. Nu intra în panică, la început ventilatorul va merge un pic mai greu, vei auzi un sunet de parcă s-ar chinui să se rotească, dar după ce lichidul de curățare s-a uscat, aparatul va începe să funcționeze din nou așa cum trebuie.

Ai grijă la urmele de mucegai!

Uneori, se poate întâmpla să găsești urme de mucegai în interiorul unității. Nu lăsa lucrurile așa, scapă de el, pentru că în caz contrar vei împrăștia sporii acestuia în cameră. Scoate din priză aerul condiționat și folosește o soluție antimucegai, pe care las-o să acționeze câteva ore bune!

După cum vezi, nu este deloc greu să ai grijă așa cum se cuvine de aparatul tău condiționat! Dacă totuși nu crezi că te descurci, discută cu specialiștii de la o firmă dacă pot face aceste operațiuni în locul tău!