Cum alegi cel mai bun aspirator auto

Cel mai bun aspirator auto

O masina curata inseamna o sanatate excelenta. Praful, reziduurile si acarienii ce se gasesc in mod obisnuit intr-un autoturism ne pot afecta grav sanatatea, dar din pacate acest lucru este neglijat de foarte multi soferi ce nu isi gasesc timpul necesar pentru a merge cu masina la o spalatorie auto.

Igiena la indemana cu aspiratorul auto

Din fericire, curatenia interioara a masinii poate fi realizata cu ajutorul unui aspirator auto, ce ne va ajuta sa rezolvam problema mizeriei intr-o perioada foarte scurta de timp.

Aspiratorul auto este cel mai mic si mai compact aparat si este special construit pentru a putea fi utilizat in spatii mici.

Pentru a fi siguri ca alegem cel mai bun aspirator auto, trebuie sa analizam cu atentie cateva caracteristici.

In primul rand va trebui sa ne gandim cat de des vom curata masina si care este dimensiunea masinii?

o   Cu siguranta, daca masina noastra este mare si este folosita zilnic, iar copii mananca des in masina, inseamna ca ne trebuie un aspirator auto mai mare si mai performant.

o   Daca masina nu este utilizata atat de des, iar curatenia este mai atent mentinuta, nu este necesar un aspirator cu performante deosebite, deoarece ar insemna sa alocam un buget mare, pentru un aspirator ce nu va fi folosit niciodata la maxim.

Alimentarea aspiratorului este unul dintre factorii cei mai importanti in cazul unui aspirator auto. Acesta poate fi alimentat cu ajutorul unui fir, conectat la bateria autoturismuluidar tensiunea mica (de numai 12 volti) face ca puterea aspiratorului auto sa fie destul de redusa.

Aspiratorul poate fi alimentat si de la priza, dar cazurile in care masina poate fi adusa in apropierea unei prize sunt destul de rare, iar prelungitoarele si cablul aspiratorului va face ca manevrarea acestuia sa devina un chin. In plus, firul ne va limita autonomia si va face aspiratorul destul de greu de utilizat.

O lista a celor mai populare aspiratoare auto poate fi consultata aici

Cel mai bun aspirator auto este acela alimentat cu acumulatori, ce are o putere mare si un grad ridicat de versatilitate, ceea ce inseamna ca poate fi utilizat pentru a curata si cel mai ingust si mai greu accesibil spatiu din masina.

Inainte de a trece la achizitionarea unui aspirator auto portabil, este necesar sa ne documentam cat mai bine asupra perioadei in care poate fi folosit si a duratei de incarcare, deoarece exista modele ce pot fi utilizate o perioada scurta de timp, iar incarcarea poate ajunge si pana la 16 ore.

Acumulatorul aspiratorului va trebui sa aiba o capacitate suficient de mare pentru a ne permite sa il folosim o perioada mai lunga, iar perioada de incarcare este necesar sa fie scurta.

Durata de viata a acumulatorilor conteaza foarte mult. Cel mai bun aspirator auto este destul de scump, iar un acumulator ce se deterioreaza rapid inseamna cheltuieli in plus, ce ne vor impovara bugetul.

Puterea de aspirare este necesar sa fie cat mai mare. Ca si in cazul aspiratoarelor pentru casa, puterea afisata de producator este de doua feluri: puterea de aspirare si puterea nominala, ce poate varia intre 30 – 180 wati.

Cu cat un aspirator este mai puternic, cu atat va aspira mai bine. Un aspirator auto puternic trebuie sa aiba un minim de 80 wati, pentru a curata in bune conditiuni atat podeaua cat si banchetele masinii.

Capacitatea rezervorului este importanta pentru un aspirator auto. Cu cat aceasta este mai mare, cu atat aspiratorul poate fi folosit mai mult timp, fara a mai trebui sa ne oprim sa golim rezervorul. Aspiratoarele auto au in general rezervoare cu o capacitate cuprinsa intre 350 – 600 ml.

Locul unde se colecteaza praful este de asemenea important. Aspiratoarele auto pot fi prevazute cu sac sau cu recipient special de colectare a rezidurilor.

Aspiratorul auto cu sac este mai greu de utilizat si de intretinut. Sacii textili au proprietatea de a retine praful, indiferent de cat de bine sunt scuturati, iar faptul ca la fiecare golire praful este imprastiat peste tot ii face incomozi.

Sacii de hartie pe de alta parte trebuiesc inlocuiti in permanenta, fapt ce ne va creste costurile utilizarii aspiratorului.

Cel mai bun aspirator auto este cel dotat cu un recipient. Acesta poate fi detasat de aspirator prin intermediul unui buton si se goleste si se spala foarte usor.

Ideal ar fi sa optam pentru un produs echipat cu un recipient transparent (pentru a se vedea cand se umple) si cu o capacitate de 600 ml.

Nivelul de zgomot trebuie sa fie cat mai redus. Din pacate, aceste aspiratoare sunt destul de zgomotoase, iar nivelul de zgomot obisnuit este in jur de 70 – 75 dB.

Functiile celui mai bun aspirator auto trebuie sa fie cat mai numeroase, pentru a ne asigura ca aspiratorul va curata eficient interiorul masinii.

Astfel, functia umeda de curatare ne va ajuta sa curatam murdaria produsa de mancarea sau de sucul varsate accidental de catre copii, iar existenta unui indicator de incarcare ne va ajuta sa nu fortam motorul aspiratorului auto si sa il folosim intotdeauna la parametrii maximi.

Filtrele aspiratoarelor sunt esentiale pentru a ne proteja sanatatea si locurile ce au fost curatate, deoarece impiedica imprastierea prafului si a acarienilor in interiorul masinii.

Cele mai bune aspiratoare auto sunt prevazute cu filtre HEPA (ce au un grad mare de retinere a prafului si a acarienilor) sau pot filtra prin apa. Acestea sunt prevazute cu un mic rezervor cu apa ce va retine praful si impuritatile aspirate.

Aceste filtre sunt usor de curatat sau de inlocuit.

Dimensiunile si greutatea aspiratoarelor auto sunt elemente de luam in considerare. Dimensiunile reduse sunt o cerinta expresa, deoarece spatiile ce urmeaza a fi curatate sunt mici, si mai incomode fata de o locuinta, iar cu un aspirator mare ne va fi aproape imposibil sa ne miscam in interiorul automobilului.

Greutatea aspiratorului auto este necesar sa fie cat mai redusa, deoarece curatarea masinii este de durata, iar un apirator cu o greutate redusa va fi usor de manevrat si de utilizat. Greutatea ideala pentru un aspirator auto portabil este de maxim 5 kilograme.

Furtunul trebuie sa fie flexibil si cat mai lung, pentru a ne permite sa ajungem si in locurile mai greu accesibile.

Accesoriile aspiratorului auto sunt unele dintre cele mai importante aspecte. Este necesar sa avem la dispozitie un numar mare de accesorii de diferite forme, marimi si utilitati diverse.Astfel, nu trebuie sa ne lipseasca periile speciale pentru banchete si cele utilizate la curatarea podelei, iar duzele de diferite marimi vor fi folosite pentru a curata si cele mai inguste locuri.

Aici gasiti o lista completa a celor mai bune aspiratoare auto

Este esential sa urmarim ca duzele sa fie cat mai subtiri, deoarece o duza de acest fel inseamna o peformanta de aspirare mai buna.

Garantia si brandul conteaza foarte mult. Produsele de marca pot fi mai scumpe, insa aceasta investitie initiala se recupereaza prin durata mult mai lunga de viata a produsului, iar materialele de calitate folosite ne permit sa fim siguri ca acesta nu se va deteriora asa usor.

Perioada minima de garantie este de 24 de luni.

Printre cele mai bune aspiratoare auto se afla si cele de mai jos:

 

Black&Decker FLEXIVAC

Black & Decker Flexi Vac

 • Aspirator auto cu sistem de filtrare ciclon
 • Alimentare de la bricheta (tensiunea de alimentare este de 12 V)
 • Rezervor de colectare al prafului cu o capacitate de 0.56 litri
 • Puterea aspiratorului este de 12.5 W
 • Sistem lateral de golire a rezervorului
 • Accesorii multiple si spatiu special de depozitare a cablului de alimentare
 • Cablu de alimentare lung: 5 metri
 • Greutatea este de 1.9 kilograme
Fakir

Fakir

 • Alimentare de la bricheta (12 V – adaptorul este inclus) si de la priza (220V)
 • Rezervor de colectare al prafului cu o capacitate de 0.4 litri
 • Puterea aspiratorului este buna: 75 W
 • Baterii litiu ion ce ofera aspiratorului o autonomie de 25 minute
 • Doua trepte de putere si indicator de tip LED ce indica gradul de umplere al sacului
 • Perie cu motor pentru indepartarea parului de animale si perie de mobilier si tastatura
 • Geanta pentru transport
 • Dimensiunea este de 12.8 x 11.5 x 41 centimetri si greutatea este de 1.3 kilograme
RoGroup Turbo

RoGroup Turbo

 • Alimentare de la bricheta de 12 V
 • Putere excelenta,de 90 W
 • Duza pentru spatiile greu accesibile
 • Nivel redus de zgomot
Aspirator auto 12V

Aspirator auto 12V

 • Alimentare de la bricheta de 12 V
 • Putere de 48 W
 • Duza pentru spatiile greu accesibile
 • Reglare a vitezei
 • Nivel redus de zgomot