Cum alegem cea mai buna masina de cusut?

Cea mai buna masina de cusut
Exista momente in care copilul ne anunta ca a doua zi are nevoie de costum special pentru serbarea de la gradinita sau scoala. Sau noi suntem adesea pusi in situatii urgente si delicate in care am ramas cu un tiv descusut pentru rochia pe care trebuie sa o imbracam maine sau perechea de pantaloni trebuie scurtati urgent pentru intalnirea din seara aceasta. Deseori nu avem timpul necesar nici sa apelam la croitorie pentru astfel de servicii si nici ei nu ne servesc de pe un minut pe altul.  Acestea sunt unele dintre acele momente in care avem nevoie de cea mai buna masina de cusut pentru noi. Alegerea masinii de cusut pentru acasaIndiferent daca suntem in cautarea unei masini de cusut simpla, profesionala sau industriala, trebuie sa luam in calcul urmatoarele intrebari:
 • Pentru ce o folosim?
 • Care este frecventa cu care o sa folosim masina de cusut?
 • Care este bugetul pe care dorim sa il alocam pentru a achizitiona o masina de cusut buna?
De aceea exista 3 tipuri de masini de cusut adaptate pentru cele 3 situatii intalnite mai jos:
 1. Daca utilizarea masinii de cusut este punctuala, pentru situatii descrise mai sus, atunci ne putem considera incepatori si este recomandat sa incepem cu o masina de cusut simpla, prevazuta doar cu un numar mic de functii, cu ajutorul caruia sa invatam principiile de baza ale croitoriei. Este avantajoasa datorita dimensiunilor mici, usor de manevrat si de intretinut. Este masina de cusut ideala in cazul in care nu o folosim foarte des si poate fi utilizata pentru a croi lucruri simple, ce nu necesita un nivel foarte mare de cunostiinte de croitorie.
 2. Daca ne dorim sa coasem modele de haine, complexe si sa folosim masina de cusut mult mai des, atunci este momentul sa achizitionam o masina de cusut profesionala, ce va fi dotata cu mai multe programe si functii suplimentare, iar rezistenta la uzura va fi sporita. Aceasta va trebui sa aiba zig – zag ajustabil, sa ne permita sa coasem materiale cu texturi si grosimi diferite, iar finisajele sa fie executate la o calitate superioara.
 3. Atunci cand ne dorim sa folosim masina de cusut pentru business-ul proaspat inceput ne este necesara o masina de cusut industriala, cu un motor suficient de puternic incat sa ne permita mai multe tipuri de cusaturi executate la o cadenta rapida. In plus, folosirea unui ac dublu este de o importanta vitala pentru o masina de cusut industriala.
Cea mai buna masina de cusut mecanica

Masina de cusut mecanica

Mecanismumasinilor de cusut este de 3 tipuri: mecanicelectronic si computerizat.
 1. Cele mai simple si mai ieftine masini de cusut raman cele folosite inca de acum 100 de ani: masinile de cusut mecanice (sau asa numita masina de cusut manuala), ce sunt actionate de o pedala sau de o rotire manuala si prin aceste miscari acul se misca. In cazul pedalei, aceasta transfera miscarea picioarelor utilizatorului unei curele, care o transmite mai departe angrenajului ce va pune in miscare masina de cusut. Folosirea acestui aparat necesita o coordonare foarte buna, necesara pentru a nu misca materialul in timp ce pedalam.
 2. Masina de cusut electronica va fi mult mai usor de folosit datorita motorului electric ce este actionat de o pedala cu fir.
 3. Odata cu evolutia tehnologiei si-au facut aparitia masinile de cusut computerizate, ce sunt dirijate de un microprocesor ce permite coordonarea matematica a tuturor proceselor desfasurate de masina. Aceasta este un mic laptop care are programele afisate pe un display LCD.
Suveica este un element important al unei masini de cusut. Aceasta piesa va fi umpluta cu ata, ce este trimisa acului si va trebui sa fie umpluta periodic.Suveica verticala a fost utilizata intens pana acum 17 ani, dar faptul ca piesele erau greu de repozitionat in interior dupa au fost scoase, cat si faptul ca nu puteam sa vedem cand s-a terminat ata au dus la disparitia acestora.In plus, intretinerea era greoaie, deoarece trebuiau unse frecvent cu ulei ce putea ajunge ulterior pe ata introdusa.Suveica orizontala a eliminat toate aceste neajunsuri. Este usor de introdus in masina, ofera o vizibilitate excelenta a atei din interior si este construita din teflon, un material ce prezinta un grad redus de uzura in timp.Functii si programe pentru masina de cusutCea mai buna masina de cusut trebuie sa detina cateva zeci de programe de cusaturi, ce ne vor permite sa creem un set de cusaturi personalizate (drepte sau in zig-zag).Viteza de coasere trebuie sa aiba un minim de 750 – 800 impulsuri pe minut. Unele masini ofera si viteza reglabila, foarte utila pentru incepatorii din domeniul croitoriei.
Masina de cusut computerizata

Masina de cusut computerizata

Controlul tensiunii se face automat de catre masina, dar ne este oferita in acelasi timp si varianta de control manual al tensiunii.O masina de cusut moderna trebuie sa ne ofere posibilitatea unui reglaj intre ac si platforma masinii, pentru a manevra cu usurinta materialul indiferent de grosimea acestuia.Existenta bratului liber este esentiala atunci cand avem de cusut maneci sau alte obiecte de imbracaminte circulare. Practic, acest brat permite acului sa coasa in cerc.Introducerea automata a atei in ac este cunoscuta ca si infilare automata si ne va ajuta sa economisim timpul petrecut cu introducerea manuala a atei in ac.Butoniera intr-un pas ne permite sa atasam nasturi fara sa trebuiasca sa manipulam tesatura. Nu este necesar decat sa asezam materialul pe marcajele rosii aflate in lateralul piciorului pentru butoniera si apoi sa coboram parghia presorului. Masina va incepe sa coasa, va trece la realizarea cusaturii de intarire apoi se va opri automat.De asemenea, o masina de cusut buna, moderna, poate cu usurinta sa realizeze o butoniera in patru pasi, iar sistemul de prindere al materialului in sapte puncte este util in cazul in care dorim sa matlasam materialul. Transportorul ne va ghida mult mai lin materialul prin masina, iar cusatura realizata va fi de calitate superioara.Este de asemenea recomandat ca masina de cusut sa aiba un buton special pentru reglarea lungimii pasului si pentru reglarea latimii cusaturii in zig – zag.Designul unei masini de cusut in prezent este compact.AccesoriiO masina de cusut ce poate fi reglata ne va ajuta sa croim haine foarte variate, iar dintre accesorii nu trebuie sa lipseasca setul de ace speciale, mai multe tipuri de picioruse presoarelimitatoare magneticedesfacatoare de cusaturi, capacele de mosor sau chiar un set de surubelnite de dimensiuni reduse.
Ac masina de cusut

Ac masina de cusut

Multe dintre masinile de cusut sosesc echipate cu extensii de masa, ce ne ajuta sa croim haine de mari dimensiuni, iar existenta unui sistem de iluminare este deja o obisnuinta la masinile de cusut moderne. Daca masina de cusut este amplasata intr-un loc mai intunecat, din casa, acest sistem de iluminare ne ajuta sa coasem la orice ora, fara a depinde de lumina naturala sau de o sursa externa.Dimensiunile masinilor de cusut sunt foarte importante, deoarece acestea trebuie sa fie usor de transportat si sa ocupe putin spatiu.Lista completa a celor mai folosite masini de cusut si a accesoriilor se afla aiciService si garantiePerioada de garantie este de minim doi ani, dar este indicat sa optam si pentru un program de garantie extinsa daca aceasta exista. Este posibil sa intalnim si varianta in care partile electronice si accesoriile sa aiba o durata de garantie mult mai mica, dar trebuie sa fim atenti de la inceput la aceste aspecte.Unele dintre cele mai bune masini de cusut sunt cele de mai jos. 
Brother Innov-is 35

Brother Innov-is 35

 • Este prevazuta cu un numar de 90 de programe de coasere
 • Viteza de coasere buna, de 1000 impulsuri / minut
 • Display LCD
 • Piciorus coasere nasturi si fermoar
 • 70 de tipuri de cusaturi cu o latime maxima de 7 milimetri
Toyota SBP15

Toyota SBP15

 • Suveica orizontala si iluminare a suprafetei de lucru
 • Detine 15 programe de coasere, inclusiv coasere butoniera si fermoar
 • Picioruse pentru coaserea fermoarelor si a butonierelor
 • Set de ace suplimentar pentru huse si materiale dense
Singer Tradition 2250

Singer Tradition 2250

 • Echipata cu 9 programe de coasere
 • Viteza de coasere mare, 1500 impulsuri / minut
 • Iluminare a suprafetei de lucru
 • 2 modele surfilare, 3 tipuri de cusaturi (inclusiv butoniera)
 • Matlasare si intarire cusatura
Brother Innov-Is 55 Fashion Edition

Brother Innov-Is 55 Fashion Edition

 • Poate executa pana la 135 tipuri de cusaturi
 • Viteza de coasere este de 850 impulsuri pe minut
 • Puterea este de 65 W
 • Picioruse cusut nasturi si fermoar
 • Display LCD de 6 centimetri
 • Sistem automat de infilare in ac
 • Glisiera pentru reglarea vitezei si ax suplimentar pentru a doua papiota