Contactor de forta RG100 A la preturi accesibile

Ce sunt contactoarele?

Contactorul este un aparat de comutație cu acționare mecanică, electromagnetică sau pneumatică, cu o singură poziție stabilă, capabil să suporte și să întrerupă curenții în condiții normale de exploatare a unui circuit, inclusiv cei de suprasarcină. Elementele principalele ale unui comutator, în general, sunt: circuitul principal al curentului, circuitul de comandă și circuitele auxiliare, camerele de stingere, elementele izolante, metalice și de fixare. În cadrul circuitului principal borne de racord la circuitul exterior, contacte fixe și contacte mobile.
Pentru că în interiorul circuitelor electrice circulă curenți intenși, în acumulatorii de energie (inductanțe și capacitoare) se înmagazinează o energie magnetică și electrică mare. Ca să fie posibilă deconectarea unui astfel de circuit, energia suplimentară acumulată trebuie să fie anulată, mai exact, transformată în alte forme de energie. Transferul este posibil doar în exterior cu ajutorul arcului electric ce apare odată cu deconectarea circuitului. Pentru a închide și a deschide circuitele electrice, aparatul de comutație are rolul esențial de a proteja instalațiile împotriva efectelor termice și electrodinamice ale curenților de scurtcircuit.

Pe de o parte, din punct de vedere al efectelor termice și electrodinamice, este dezirabil ca arcul electric, care asigură continuitatea curentului electric după separarea contactelor, să fie stins cu repeziciunea. Pe de altă parte, din punct de vedere al solicitărilor electrice uriașe, este necesar ca durata arcului să se prelungească, până la trecerea prin zero a curentului.
Există însă posibilitatea ca arcul electric să se stingă înainte de acest moment, ca în cazul curentului alternativ, de exemplu, și toată energia magnetică din inductanțe să nu ajungă să fie transferată în exterior. Această energie nou creată se transferă prin intermediul curentului electric (reminiscență în circuit pentru scurt timp, și după stingerea arcului electric) sub formă de energie electrică în capacitate echivalentă ca la bornele aparatului de comutație. Astfel apare o tensiune mărită (supratensiune) care solicită spațiul dintre contactele aparatului, străpungerea acestuia și reamorsarea arcului electric.
Comutatoarele sunt întrerupătoare cu pârghie care se leagă la două circuite. Având și un al doilea contact fix, cuțitul contactului mobil putându-se cupla alternativ cu unul din cele două circuite, realizând cuplarea acestora. Se construiesc prin suprapunerea unui număr variabil de elemente, construite similar pe același act, fiecare element reprezentând o cale de curent. Contactele fixe sunt montate pe discurile pachetelor care se suprapun, iar cele mobile se află pe cel de-al doilea ax central.
Calitățile principale ale acestora aparate constau în puterea de rupere mare, gabaritul redus și posibilitatea de a le capsula ușor. Se pot realiza diverse scheme și nu sunt sensibile la șocuri sau vibrații. Utilitatea lor se arată mai ales la pornirea motoarelor asincrone de mică putere, ca întrerupătoare, în circuitele de automatizare și semnalizare.

Cele mai bune contactoare cu specialiștii de la Motor Industry
La Motor Industry găsiți diverse contactoare electrice, printre care și renumitul contactor de forta RG100 A. Contactoarele de forță sunt destinate conectării și deconectării cu frecvență mare, a circuitelor de comandă și de alimentare, a consumatorilor electrici rezistivi (iluminat și încălzire), inductivi (motoare) și capacitivi (baterii de condensatoare). De regulă, elementele circuitului principal ale unui contactor sunt din cupru, exceptând piesele de contact, care au aplicate nituri, plăcuțe din argint sau material de contact argint oxid de cadmiu.
Având în vedere numărul extrem de mare și repetitiv de conectări cărora trebuie să răspundă un contactor, contactele sale sunt solicitate în mod extrem, atât mecanic, prin loviturile puternice suportate la închidere, cât și electric și termic, prin prezența efectului arcului de întrerupere.

Circuitul de comandă a unui contactor cuprinde: bobina electromagnetului de acționare, contactele de auto-reținere și butonul de comandă. În structura circuitelor auxiliare intră contactele de blocare și cele de semnalizare. Una dintre provocările care apar atunci când aveți nevoie de un contactor este reprezentată de alegerea corespunzătoare a acestora, racordată la solicitările la care acesta va fi supus, cât și de locul în care va fi montat. De aceea, este foarte important ca înainte de investiție să vă bucurați de asistența unui specialist Motor Industry, reușind să lămuriți eventualele neclarități pe care le aveți, cât și să fiți ajutat pentru o alegere pe măsura necesităților dumneavoastră.

Ne specializăm constant și reușim să păstrăm în această nișă prețuri competitive care să vină în ajutorul clienților, mai ales în aceste vremuri de restriște pe care le traversăm cu toții. Nu facem rabat de la calitate și nu mizăm decât pe onestitate și transparență, considerând că între noi și clienți se pot naște parteneriate de lungă durată, în acord cu respectul reciproc cuvenit.
Indiferent de necesitățile dumneavoastră, stocul de produse este satisfăcător, iar dacă aveți nevoie de ajutor, vă suntem alături. Având în vedere utilitatea contactoarelor, acestea trebuie alese acurat pentru a nu se ajunge la probleme devastatoare. La Motor Industry găsiți o sumedenie de servicii care vă pot fi de folos, precum diverse reparații. Reparațiile capitale electrohidraulici, implică, de exemplu: reparații la partea electrică care pot include, după caz, înlocuire rotor, rulmenți, șaibe elastice, conductori, placă borne, capac protecție, presetupă, capac cu ochiuri de fixare, rebobinare stator; reparații la partea hidraulică, prin înlocuirea, în funcție de necesități, rotor pompă, set reglare debit, set reglare temporizare, etanșări și ajustare piston; reparații la partea mecanică, prin înlocuire: ax piston, arc revenire, elemente amortizor, capac protecție ax, șaibă anti-răsucire.
Motor Industry este partenerul dumneavoastră de nădejde în problemele serioase, care au nevoie de rezolvare rapidă, eficientă și profesionistă, pentru a nu întâmpina dificultăți supărătoare!