Magazinul Voltech.ro are panouri fotovoltaice 25kw si multe alte oferte avantajoase!

Energia Solara devine o alternativa tot mai comuna, deoarece oamenii realizeaza ca este o forma de energie verde care nu polueaza sie ste practic gratuita oferita de catre Soare. Aceasta forma de energie este sustenabila si nu necesita bransarea la o uzina centrala de energie, deoarece se pot folosi panouri fotovoltaice 25kw pentru a furniza intreaga casa. 

Efectul fotovoltaic a fost observat pentru prima data in 1839 de Alexandre Edmund Becquerel si a devenit un interes stiintific semnificativ de la inceputul secolului al XX-lea. In 1954, a fost introdus primul dispozitiv solar fotovoltaic. A fost primul dispozitiv fotovoltaic care a furnizat suficienta energie electrica pentru a fi de fapt utilizat. Pana in 1958, celulele solare erau utilizate in aplicatii la scara mica. 
In 1970, interesul pentru celulele solare a crescut din cauza crizei energetice. Oamenii doreau ca celulele solare sa produca electricitate in casele si intreprinderile lor. Cu toate acestea, preturile au fost extrem de ridicate si au facut ca aplicatiile la scara larga sa nu fie practice.
De-a lungul anilor, industria solara a rafinat tehnologia, facand dispozitivele fotovoltaice mai practice.

Energia fotovoltaica este tehnologia utilizata pentru a converti lumina in electricitate. Dispozitivele genereaza electricitate direct din lumina soarelui.

Dispozitivele fotovoltaice functioneaza printr-un proces electronic care are loc in mod natural in anumite materiale, numite semiconductori. Energia solara elibereaza electronii din aceste materiale. Structura semiconductoarelor forteaza acesti electroni sa calatoreasca printr-un circuit electric. Aceasta alimenteaza dispozitivele electrice sau trimite energie electrica la retea. 

Panourile fotovoltaice sunt formate din mici celule fotovoltaice conectate intre ele si realizate din materiale semiconductoare. Celulele sunt mici, dar atunci cand sunt combinate impreuna in matrice solare, devin foarte eficiente. Soarele de pe celule creeaza electricitate.
Exista o conceptie gresita obisnuita conform careia panourile solare fotovoltaice si panourile solare termice functioneaza la fel, dar de fapt au scopuri diferite. Spre deosebire de sistemele solare termice, care sunt utilizate pentru a produce apa calda, panourile fotovoltaice capteaza energia soarelui si o transforma in electricitate. Acesta este motivul pentru care panourile solare produc cea mai mare energie electrica in lumina solara puternica si directa. Energia electrica produsa este cea folosita pentru a va alimenta casa.
Panouri solare monocristaline si policristaline
Atat panourile solare monocristaline, cat si cele policristaline au celule din napolitane de siliciu. Pentru a construi un panou monocristalin sau policristalin, napolitanele sunt asamblate in randuri si coloane pentru a forma un dreptunghi, acoperit cu o foaie de sticla si incadrate impreuna.

In timp ce ambele tipuri de panouri solare au celule fabricate din siliciu, panourile monocristaline si policristaline variaza in compozitia siliciului in sine. Celulele solare monocristaline sunt taiate dintr-un singur cristal pur de siliciu. Alternativ, celulele solare policristaline sunt compuse din fragmente de cristale de siliciu care sunt topite impreuna intr-o matrita inainte de a fi taiate in forme patrate.

Panouri solare cu film subtire
Spre deosebire de panourile solare monocristaline si policristaline, panourile cu film subtire sunt realizate dintr-o varietate de materiale. Cel mai raspandit tip de panou solar cu film subtire este fabricat din telurura de cadmiu (CdTe). Pentru a face acest tip de panou cu film subtire, producatorii aseaza un strat de CdTe intre straturi conductoare transparente care ajuta la captarea luminii solare. Acest tip de tehnologie cu film subtire are, de asemenea, un strat de sticla pe partea de sus pentru protectie.

Panourile solare cu film subtire pot fi fabricate si din siliciu amorf (a-Si), care este similar cu compozitia panourilor monocristaline si policristaline. Desi aceste panouri cu film subtire utilizeaza siliciu in compozitia lor, nu sunt alcatuite din napolitane de siliciu solide. Mai degraba, acestea sunt compuse din siliciu necristalin asezat deasupra sticlei, plasticului sau metalului.
In cele din urma, panourile de selenura de galiu cu indiu de cupru (CIGS) sunt un alt tip popular de tehnologie de film subtire. Panourile CIGS au toate cele patru elemente plasate intre doua straturi conductive (adica sticla, plastic, aluminiu sau otel), iar electrozii sunt asezati pe partea din fata si din spate a materialului pentru a captura curentii electrici.
Diferentele dintre materiale si productie determina diferente de aspect intre fiecare tip de panou solar:

Panouri solare monocristaline
Daca vedeti un panou solar cu celule negre, cel mai probabil este un panou monocristalin. Aceste celule par negre din cauza modului in care lumina interactioneaza cu cristalul de siliciu pur.
In timp ce celulele solare in sine sunt negre, panourile solare monocristaline au o varietate de culori pentru foile si cadrele din spate. Foaia din spate a panoului solar va fi cel mai adesea negru, argintiu sau alb, in timp ce cadrele metalice sunt de obicei negre sau argintii.

Panouri solare policristaline
Spre deosebire de celulele solare monocristaline, celulele solare policristaline tind sa aiba o nuanta albastruie datorita luminii care se reflecta in fragmentele de siliciu din celula intr-un mod diferit decat se reflecta de pe o placa de siliciu monocristalina pura.

Similar cu monocristalinul, panourile policristaline au culori diferite pentru colile din spate si cadrele. Cel mai adesea, ramele panourilor policristaline sunt argintii, iar foile din spate sunt fie argintii, fie albe.
Gama de panouri fotovoltaice 25kw de la voltech.ro este foarte avantajaosa si prezint aproduse de cea mai buna calitate, de la branduri de renume. Acum este mai usor ca niciodata sa folosesti energia solara in avantajul tau. Investitia merita 100%, deoarece odata implementat un sistem solar casa ta nu va mai trebui sa depinde de uzina centrala!